Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) öncülüğünde Cumhuriyet TEKNOKENT'in ortaklaşa düzenledikleri Devlet Destek Programları bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, öğretim üyeleri, kurum müdürleri ile  çok sayıda misafir katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Günümüzde yaşanan küreselleşme süreci ve endüstri dört sıfır ile oluşan yeni yapılanmalar rekabet ortamını daha da artırmıştır. Bu rekabet ortamında üstünlük sağlayabilmek ancak farklılık oluşturmak ve teknolojik yeniliklere sahip olmakla mümkündür.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Bilimin ve teknolojinin gelişmesini sağlayıcı yeni bilgiler elde etme ve mevcut birikimi geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalar yani Ar-Ge faaliyetlerine yönelik yapılacak tüm çalışmalar için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Türk Eximbank, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kredi Garanti Fonu, Türk Patent ve Marka Kurumu gibi kamu desteklerinin anlatılacağı bu toplantıyı bu açıdan son derece önemli görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldız son olarak, “Bugün ve yarın yapılacak iki günlük bilgilendirme toplantısıyla mezkûr desteklerden istifade eden girişimci kardeşlerimiz böylelikle kendilerini dünya teknolojisine uygun bir şekilde donatarak yenilikçi ve ekonomiye katma değer sağlayacak güzel çalışmalar yaparak kendilerindeki gelişmeyle birlikte dünya ile rekabet edebilir hâle geleceklerdir. Ben yapılacak bilgilendirme toplantısının ilimizdeki girişimciler, iş adamları ve potansiyel yararlanıcılar için faydalı sonuçlar getirmesini diliyor, programın hazırlanmasında destek ve katkı sağlayanlara, tüm emeği geçenlere özellikle ORAN Kalkınma Ajansına teşekkür ederim.” dedi.

İki gün sürecek program protokol konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Haber Tarihi : 18.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER