Şemseddin Sivasî Anısına Gerçekleştirilen "Şehir ve Kimlik" Konulu Sempozyum Sona Erdi

Üniversitemizin ev sahipliği ile Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi iş birliğinde, Şemseddin Sivasî anısına gerçekleştirilen "Şehir ve Kimlik" konulu sempozyum sona erdi.

 

4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün süren sempozyuma 25 üniversiteden 48 akademisyen katıldı. Sempozyum, bugün 17.00’de yapılan değerlendirme oturumu ile son buldu. Değerlendirme oturumuna Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Sempozyum Düzenleme Kurulunda yer alan akademisyenler ve sempozyuma katkı sunan misafirler katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız değerlendirme oturumunda, Şemseddin Sivasî’nin doğumun 500. yılı olması nedeniyle 2020 yılında düzenlemeyi planladıkları sempozyumun Covid-19 salgını nedeniyle ertelendiğini ve “Şehir ve Kimlik” başlıklı sempozyumun içerisinde bulunduğumuz zamanda yapıldığını belirtti. Konuşmasının devamında Rektörümüz,“Pandemi nedeniyle ertelediğimiz programı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu sempozyumun 2. etabını Mayıs 2023’te Kilis'te yapacağız. Şehir ve kimlik ülkelerin tarihleri için büyük bir önem bir arz etmektedir. İslam medeniyeti içerisinde Mekke, Medine, Kudüs, Şam gibi önemli şehirlerimiz vardır. Ülkemizde ise vatanımızın kurtuluşu için önemli kararların alındığı şehirler bulunmaktadır. Sivas, Erzurum, Samsun, Amasya bu şehirlerden akla ilk gelenlerdir. Düzenlendiğimiz bu sempozyumda şehirlerin önemine dikkat çekmeye çalıştık. Bu vesileyle sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği olan tüm katılımcı hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun da, “Bizim medeniyetimiz hiç şüphesiz kadim ve güzel medeniyetlerdendir. Ülkemizde bu güzelliği yansıtan çok sayıda şehrimiz var. Bunların birçoğu Anadolu’da bulunmaktadır. Anadolu’da bizlere tarihten miras kalan çok sayıda eser de hâlâ ayakta durmaktadır. Bizim ecdadımızın ruhu da buralarda mevcut. Bu ruhları yaşatmamız gerekir. İnsanların olmadığı yerde mekanlar bir anlam ifade etmez. Bizler de bu vesileyle Prof. Dr. Alim Hocam ile iki ayaklı bir sempozyum kararı aldık. Aldığımız bu karara destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederim.”  ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 04.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER