61 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde yaşayan 1956 doğumlu Kadim Köse  torunu yaşındaki gençlerle birlikte mezun olup kep atmanın heyecanını yaşadı.

Yıldızeli Belediyesinde çalışan Kadim Köse öğrenmenin yaşının olmadığını ve “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Özdeyişinin haklılığını bir kez daha gösterdi.

Çiçeği burnunda mezun 61 yaşındaki Köse yaptığı açıklamada, “1980’li yıllarda ihtilal nedeniyle okula gidemedim. Evin tek oğluydum. Ailem darbe nedeniyle korkup beni okula göndermediler. İçimde okuma hevesi vardı. Eğer okumadan ölseydim gözüm açık giderdim. En azından 2 yıllık yüksekokul bitireyim dedim. Okumanın yaşı olmaz.” dedi.

Konuşmasının devamında Köse, “2015 yılında girdiğim Üniversite sınavlarında aldığım 206 puan ile Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümünü kazandım. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a, okul müdürüme, öğretim elemanlarına ve öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Okula devam etmemde ve okulu başarı ile tamamlamamda bana çok destek oldular, Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Köse daha sonra genç okul arkadaşlarıyla birlikte kep atmanın heyecanını yaşadı.



Haber Tarihi : 22.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER