Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Berat Kandili Mesajı

İdrak ettiğimiz mübarek üç aylar içerisinde yer alan kutlu gecelerden biri, Ramazan-ı şerifin müjdecisi Berat Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kamerî aylardan Şaban ayının 15. gecesi olan Leyle-i Berat, kulların; af, mağfiret, rahmet, dünyevî ve uhrevî lütuf ve ihsanlara nâil olma vesilesidir. 

 

Tüm kulların özellikle bu gecede Kur’an-ı Kerim’de buyurulan: “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” müjdesinin farkına vararak bu kutlu geceyi idrak etmesi çok mühim ve elzemdir. 

 

Kulluk bilinciyle Allah’a açılan ellerin tüm insanlığın selametine, huzuruna, refahına, bütün elem ve kederlerden kurtuluşuna vesile olması en büyük duamızdır. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili’nin tüm insanlığa barış ve huzurlar getirmesini; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder; tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ederim.
 



Haber Tarihi : 17.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER