“Akıllı Tahtalarda Müzik Yazılımı” Projesi Geliştirildi

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Serdar Çelik, geliştirdiği “Akıllı Tahtalarda Müzik Yazılımı” projesi ile TÜBİTAK’tan destek alarak Üniversitemizin yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Yrd. Doç. Çelik projenin nasıl ortaya çıktığına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Kızım ilköğretim okulunda okuyor. Yaklaşık bir dönem kızımın müzik derslerine girdim. Çoğunlukla müzik dersleri boş geçiyor. Bilişim konusunda öğrencilerin çok yetenekli olduklarını gördüm. Kendi kendilerine de öğrenebiliyorlar. Ben de okuldaki akıllı tahtaların nasıl kullanılabileceğini tasarlayarak bir proje üretmeye karar verdim.” dedi.

Bu proje için belli bir eğitim sürecinin gerekliliğine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Çelik, “Bununla ilgili uygulayıcı kuruluş olarak yaz dönemi boyunca Anadolu Üniversitesi’nde mentörlük eğitimi, sürdürülebilirlik eğitimi ve yapılabilirlik üzerine eğitim alıyorsunuz. Bunları tamamladıktan sonra da uygulayıcı kuruluş üstünden TÜBİTAK’a başvuru yapılıyor. Başvurunun ardından uygulayıcı kuruluş bize bilgi veriyor, biz de TÜBİTAK’ta sunum yapıyoruz. Orada bu işi bizim yapıp yapmayacağımızı ölçmek için nasıl ticarileşeceğimiz, nasıl sürdürebileceğimizle ilgili birtakım sorular soruluyor. Bunlara cevap verdikten sonra da projeniz yapılabilir ise kabul ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Projenin gelişim aşaması ile ilgili bilgiler veren Yrd. Doç. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel Sanatlar Fakültesi’nde de yazılım ve müzikal kodlamayla ilgili derslere giriyorum. Bu projeyi hayata geçirebildiğimde öğretmen sadece yönlendirici, kontrol edici olacak. Öğretmenin müzik eğitimi konusunda bilgisi olmasa bile öğrenci keşfederek akıllı tahta sayesinde öğrenebilir öngörüsü ile bu projeyi hazırladık. Proje TÜBİTAK’tan destek gördü.” dedi.



Haber Tarihi : 04.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER