Merhum Şefik Sümbüloğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Üniversitemiz kurucu üyesi Sivas eşrafından Şefik Sümbüloğlu hayatını kaybetti.


Merhum Sümbüloğlu için Üniversitemiz hastanesi önünde tören düzenlendi. Törene Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Semiha Ekinci, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, merhumun yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak merhum Şefik Sümbüloğlu’nun öz geçmişi okundu. Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Ölüm karşısında aslında söyleyecek çok bir şey yok. Şefik Amca üniversitenin kuruluşunda görev alan ve üniversiteyi kendi öz evladı gibi gören bir amcamızdı. Her yıl üniversitemizin akademik açılışında mutlaka katılır yine sene sonunda öğrencilerimiz mezun olan birincilere de mutlaka bir hediye verirdi. Programlarda katılamadığı zamanlarda da bizi arar, ‘Kusura bakmayın, katılamadım.’ derdi. Üniversitemizde büyük emekleri oldu. Hastanemize büyük emekleri oldu. Yine şunu da biliyorum ki Şefik Amca hastalandığı zaman eğer bir başka yerdeyse beni Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine götürün derdi. İnsanlar doğuyor, ölüyorlar, geride güzel anılar bırakmak gerekiyor. İyiydi diyebilmemiz gerekiyor. Biz Şefik Amca’ya şahitlik ediyoruz iyi bir insandı. Allah mekânını eylesin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ömer Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Merhum Sümbüloğlu’nun Cenazesi öğle namazını müteakiben Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazı için üniversitemizden uğurlandı.

Daha sonra Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Merhum Şefik Sümbüloğlu sevenlerinin omuzlarında son istirahatgâhı, Halifelik Mezarlığı’na götürüldü.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine  başsağlığı dileriz.
 
 
 



Haber Tarihi : 24.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER