Solucan Gübresi Projesinde İmzalar Atıldı

Şehrimize yeni bir sektör oluşturarak gelecekte kimyasal gübrenin yerini alması planlanan, tıbbi ve kozmetik alanlarında da kullanılması için AR-GE çalışmalarının yapıldığı “Solucan Gübresi Projesi”nde imzalar atıldı.


2018 yılının Ekim ayında, AR-GE çalışmalarının sunumunu Üniversitemiz Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tutar’ın yaptığı, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Üniversitemiz ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın paydaşları olduğu projede imzalar atılarak Sivas Organik Tarım Anonim Şirketinin kuruldu.


Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan ve Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun katıldı.


İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret Sanayi Odası ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan Sivas Organik Tarım Anonim Şirketi’ni bugün hayata geçiriyoruz. Bu şirkette solucan gübresi üretilecek. Bizler şunu istiyorduk: Sivas’ın bütün kurumlarının bir araya gelerek, topluma örnek olacak, Sivas’a büyük gelişmeler sağlayacak, solucan gübresinin üretimini yapacak bir şirketi kurmaktı. Bizler bugün bunu gerçekleştirerek şirketi kurmuş oluyoruz. Şehrimiz hayırlı uğurlu olsun. Bu ortaklıkla birçok kuruma örnek olacağız” dedi.


Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız solucan gübresinin son yıllarda ülke gündeminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Çoğu şirket bu üretimi yapıyor. Bizler devlet kurumu olarak bunu gerçekleştirmemiz önemli bir aşama. Özellikle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bu çalışmanın içerisinde olması çok önemliydi. Konu ile alakalı Sayın Valimiz Salih Ayhan öncülüğünde toplanmıştık. Bugün de şirketimizi kurarak hayata geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.



Haber Tarihi : 07.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER