Üniversitemiz Adından Söz Ettiriyor

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız seçim öncesi verdiği vaatleri tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu amaçla, Üniversitemizi üst seviyelere çıkarmak için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül’ün adı 25 Nisan’da başlayıp 30 Nisan’da sona erecek Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın gerçekleştiği yeni yapılan spor salonuna verildi.

Salonun ve Güreş Şampiyonasının açılışına Valimiz Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkanımız Sami Aydın, eski şampiyonlardan Ahmet Ayık, Taha Akgül, Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını yapan Rektörümüz göreve geldikleri günden bu yana Üniversitemizin şehrimizin en değerli markalarından biri olduğunu, amaçlarının her alanda Üniversitemizi hem dünya hem Türkiye çapında tanıtmak olduğunu söyledi.

Rektörümüz Yıldız,”
90’dan fazla üniversitenin, 1.000’den fazla sporcunun katıldığı bu şampiyonanın Üniversitemizde yapılması bizim için gurur vesilesidir. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın elbette zor tarafları da olacaktır. Yönetim, akademisyen ve öğrencilerimizle el ele verip en güzel şekilde bu şampiyonayı tamamlayacağız” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Valimiz Gül, üniversitelerin bütçe imkânlarının kısıtlı olduğunu vurgulayarak, kısıtlı imkânları spora harcayan üniversite yönetimine teşekkür etti. 

Şampiyon güreşçi Akgül ise, salona ismini veren yetkililere teşekkür etti. Sivaslı olduğunu söyleyen Akgül, "Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğunu memleketimize kazandırdım. İsmimin baki kalmasının sağlandığı için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programda Taha Akgül Spor Salonu'nun açılışının ardından Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası başladı.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT

www.youtube.com/watch VİZYON 58

www.youtube.com/watch KANAL 58

www.youtube.com/watch VİZYON 58

 



Haber Tarihi : 26.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER