5. Cumhuriyet Tıp Günleri Programı Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi tarafından 5. Cumhuriyet Tıp Günleri programı düzenlendi.

 

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Sağlık İl Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

Açış konuşmasını yapan Rektör Yıldız “İnsan yaşamını her şeyin üstünde tutan, yaşamın getirmiş olduğu bütün güç koşullara rağmen canları pahasına özveriyle çalışan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı coşkusunu paylaşmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle belirtmek istiyorum. Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarımızın bin bir fedakârlıklarla sürdürdükleri mesleklerinde zaman zaman maruz kaldıkları şiddeti kınıyor, sağlık çalışanlarımızın uğradıkları şiddet haberlerinin gündemimizden tamamen çıkmasını da temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Rektör Yıldız “Daha uygar ve sağlıklı ortamlarda çalışmak temennisiyle hepinizin tekrar Tıp Bayramını kutluyor, düzenlemiş olduğunuz bu programda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tıp günlerinde yapılan çalışmalar kitap haline getiriliyor, bu da üniversitemiz açısından önemli. İnşallah 5.si düzenlenen Tıp günlerimizden de yeni bir kitap çıkacak. 14 Mart Tıp Bayramınızı tekrardan kutluyorum.” dedi.

 

 

Rektör Yardımcısı Ataseven  “Bir süre aradan sonra 2021 yılında pandemiye rağmen düzenlediğimiz 4. Cumhuriyet Tıp Günleri büyük bir başarıyla yapılmış ve bu etkinlikte yapılan konuşmaların kalıcı olması ve daha fazla ulaşması bakımından “Güncel Pratik Tıp Kitabı 2” ismiyle bir kitap haline getirilmiştir. Bu yılki yapılacak olan konuşmalar da aynı biçimde kitap haline getirilecektir. Bu vesileyle destek ve teşviklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocama çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Daha önceden temel hekimlik uygulamalarına odaklanan Cumhuriyet Tıp günleri, içeriğini bu yıl biraz farklılaştırmış ve toplantılarının tematik olarak yapılmasına karar verilmiştir. Bu yılın teması ise bütün Tıp dallarını ilgilendirmesinden dolayı “inflamasyon” olarak belirlenmiştir.” dedi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim ise konuşmasında “Tıp Bayramının geçmişine bakacak olursanız İstanbul’a gelen, kendini kral zanneden bir İngiliz generalin bir padişah gibi yürümesine karşı dik duran bir öğrenci topluluğunun orada göstermiş olduğu ve bu vatanın bir karış toprağını bile çiğnetmeyiz, size yedirmeyiz diyen insanların varlığının bir günüdür. Bu yüzden bugün bizim için çok önemlidir. Tıp fakültesi tıp günleri gelenekselleşmiş bir hale geldi. Bugün ve yarın 5. si burada icra edilecek. Bugünkü konularımız daha çok inflamasyon ağırlıklı. Yarın da diyabetik ayakla konularımız başlayacak. Bu eğitimler hem hali hazırda okuyan öğrencilerimiz hem de mezun olmuş öğrencilerimiz açısından son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmalardan sonra sempozyuma geçildi. Prof. Dr. Zekiye Hasbek ve Doç. Dr. Ahmet Turan Ataş başkanlığında başlayan ve 8 oturumdan oluşacak olan sempozyum 2 gün boyunca devam edecek.



Haber Tarihi : 15.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER