YÖK’ten SCÜ’ye Ödül

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2021 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı”(Mavi Bayrak) Ödülü’ne layık görüldü.

 

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılından bu yana düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, Kovid-19 salgını dolayısıyla bu yıl yine video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

2021 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve diğer üniversitelerin rektörleri, ilgili rektör yardımcıları / engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesinde katkı sağlayan panelistler katıldı.

 

Sorumluluğunu Prof. Dr. Recep Toparlı’nın yürüttüğü ve 2016 yılından bu yana üniversite personelleri ve öğrencilerin yanı sıra şehirde yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren CENGEL Birimi 2021 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı”(Mavi Bayrak) Ödülü’nü kazandı.

 

Engelsiz Üniversite Bayrak ödülleri kapsamında:

“Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı”(Turuncu Bayrak) için 197 başvuru alınırken, 52 üniversiteye toplamda 129 Turuncu Bayrak verildi.

 

“Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı”(Yeşil Bayrak) için 21 başvuru alınırken, bu başvurular neticesinde 14 üniversiteye toplamda 30 yeşil bayrak verildi.

 

“Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı”(Mavi Bayrak) için yapılan toplam 24 başvuru sonucunda 6 üniversiteye toplamda 9 mavi bayrak verildi. ​

 

“Engelsiz Program Nişanı” Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilen “Engelsiz Program Nişanı” için 21 Üniversiteden 108 başvuru sonucunda 2 üniversiteden 7 programa Engelsiz Program Nişanı verildi.



Haber Tarihi : 17.05.2021

AYLARA GÖRE HABERLER