SCÜ ile Tunus Sfax Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Tunus Sfax Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

Rektörlük Senato Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imzalama törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sfax Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelwahit Mokni, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ile Sfax Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Tunus Sfax Üniversitesi arasında hâlihazırda devam eden Erasmus Programı KA107 projesine ek olarak yeni imzalanan kurumlar arası iş birliği protokolü kapsamında Tunus ile öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

Üniversitemizi uluslararası bir üniversite yapma çabalarının meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz birçok üniversiteyle ikili iş birliği anlaşmaları yapıyor. Bugün yaptığımız anlaşmayla iki üniversite arasındaki bağları daha da güçlendireceğiz. Üniversitemizde 80 farklı ülkeden 2500 öğrenci eğitim almakta. İnşallah bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artıracağız. Tunus’la yaptığımız bu iş birliği protokülü ile hem akademik hem de idari personel arasında iletişim daha çok güçlenecek. Bu program vesilesiyle Sfax Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelwahit Mokni Bey’i ve çok kıymetli öğretim üyelerini şehrimizde görmekten, ağırlamaktan çok mutluyum.” dedi.

 

Sfax Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelwahit Mokni ise “Türkiye’nin köklü üniversitelerinden olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği yapmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Programın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sfax Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdelwahit Mokni Bey’e, Sivas’ın yöresel el sanatlarından oluşan hediye setini takdim etti.
 



Haber Tarihi : 14.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER