İngilizce Öğretmenlerine Mesleki Gelişim Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İngilizce Öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Innovative Approaches for ELT - Young Learners” bölgesel olarak Sivas’ta gerçekleştirildi. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri kapsamında İngilizce öğretmenlerimizin dil yeterliklerinin arttırılması, 21. Yüzyıla yönelik yeni öğretim araçlarının geliştirilmesi, bu alanda teknoloji kullanımının etkinleştirilmesi ve dil öğretiminde yaş gruplarına uygun etkileşimli yöntemlerin yaygınlaştırılması amacıyla “Innovative Approaches for ELT” programı başlatılmış ve birinci aşaması Ankara’da gerçekleştirilmişti.

 

18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen ikinci eğitime İç Anadolu Bölgesi’nden Yozgat, Sivas, Tokat, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale illerinden ilkokul ve ortaokul düzeyinde görevli İngilizce öğretmenleri katıldı. 

 

Eğitim programına Üniversitemiz başta olmak üzere Gazi Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve TED Üniversitesi’nden akademisyenler de katıldı.

 

“Innovative Approaches for ELT” programı kapsamında düzenlenen her iki toplantıya da eğitimci olarak katılan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Korkmazgil, ilimizde gerçekleştirilen bu bölgesel toplantıda çocuklara yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı eğitimi verdi.



Haber Tarihi : 29.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER