Epilepsi Hastalığı Hakkında Bilgi Sahibi Olmalıyız

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrencileri tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Epilepsi kKongresi bu yıl Sivas’ta Yapıldı.


Merkezi Amfi’de düzenlenen programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Teoman Karaca, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Görevlisi Mustafa Karademir, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Suat Topaktaş, Türk Epilepsi ve Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni ve çok sayıda akademisyen öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Tıp Fakültesi öğrencisi Çiğdem Saraç, “Bu zor süreçte kongreyi hazırlamada bize yardımcısı olan Valimiz Salih Ayhan’a, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum. Çağımız hastalıklarından olan epilepsi hastalığına farkındalık oluşturmak istedik. Ayrıca her yıl farklı bir ilde gerçekleşen kongreyi bu yıl Sivas’ta düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Ardından konuşan oturum başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Topaktaş, Epilepsi hastalığı hakkında bilgi vererek, “Uzun yıllardır var olan epilepsi hastalığı neredeyse cinlerle bile ilişkilendirilmiştir. Beyin hastalığı olduğunu bizler biliyoruz ama bunu vatandaşlarımıza aksetmemiz oldukça zaman almıştır. Epilepsi nöbeti, beynin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında ‘Sara Hastalığı’ olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile de göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada geçici bilinç kaybı da olmaktadır. Kişinin tek bir nöbet geçirmesi, epilepsi hastası olduğu anlamına gelmez. Bu tür çalışmaların vatandaşlarımıza bilgi aktarmamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Mustafa Karademir, Türkiye’nin en köklü tıp fakültelerinden olan Tıp Fakültemiz hakkında bilgi vererek, katılımcılara teşekkür etti.

Program Türk Epilepsi ve Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni’nin sunumuyla devam etti.

Kongrenin kültür programı kapsamında Divriği Ulu Cami, Şuğul Vadisi, Gürün Gökpınar Gölü  gezisi düzenlendi. Gezi programı sayesinde Sivas’ın birçok önemli güzelliklerini gördüklerini ifade eden misafirler, kongrenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 



Haber Tarihi : 30.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER