Madde Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

 Ülkemizde madde kullanımı çok yaygın olmasa da yapılan çalışmalar, uyuşturucu kullanım oranının ülkemizde hızla arttığını göstermektedir. Bu nedenle Rektörlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile “Madde Bağımlılığı Nedir ve Mücadele Yöntemleri” konusunda farkındalık oluşturmak adına personelimize yönelik madde bağımlılığı semineri düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Ahmet Şahan katıldı.

 

Bir Kere Kullanmak Birçok Kullanmanın Başlangıcı Oluyor

 

Bir kere kullanmaktan bir şey olmaz demeyin, bir kere kullanmaktan çok şey olur diyen Ahmet Şahan, “Bir kere bu illeti kullanmaya başladı mı insan, artık gerisi geliyor ve artık bırakamama durumuna geliyor. Bir kere kullanmak birçok kullanmanın başlangıcı oluyor. Uyuşturucu konusunda doğru zannedilen yanlışlar ise bir kere kullanmaktan bir şey olmaz, esrar bağımlılık yapmaz, herkes kullanıyor bir şey olmuyor gibi doğru zannedilen yanlışlardır. Madde bağımlılığında en kötü durum, merak etme duygusudur. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren hayır demesini öğretmeliyiz. Hayır demesini bilmeyen gençler bataklığa düşüyor. Hayır, istemiyorum, kullanmak istemiyorum diyebilmeli çocuklarımız. Çocuklarımız için dostumuzu, arkadaşımızı iyi seçmeliyiz. Çocuklarımız nerelere gidiyorlar, kimlerle arkadaşlık ediyorlar, gerçekten sizden izin istedikleri yerlere mi gidiyorlar, haberiniz olsun. Sonra başımızı taşlara vurmak zorunda kalamayalım. Çünkü bizler sokaklardayız, sizlerin görmediği olayları görüyoruz. Herhangi bir olaya karışan çocuğun ailesine bilgi verdiğimizde anne diyor ki; ben çocuğu sinemaya göndermiştim, bana ders çalışmak için kütüphaneye gideceğim demişti. O yüzden ne olur çocuklarınızdan haberiniz olsun. Çocuğunuza güvenin ama çevresinde kimler var onu da bilin.” dedi.



Haber Tarihi : 21.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER