'Türkiye’de Optisyenlik Mesleğinin Güncel Durumu’ Adlı Konferans Düzenlendi

 Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 3’nci Kariyer Günleri kapsamında 'Türkiye’de Optisyenlik Mesleğinin Güncel Durumu’ adlı konferans verildi.


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda ilk olarak konuşan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, “Bundan sonraki süreçte bu tür konferanslara önem vereceğiz. Ülkemizin sağlık alanında önemli isimlerinden olan eczacı ve gözlükçü Taylan Küçüker bizlere bugün önemli açıklamalarda bulunacak. Taylan hocamızın bilgilerinden istifa etmeliyiz. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Doç. Dr. Akkoyun’un konuşmasından sonra konferansa geçildi. Eczacı ve gözlükçü Taylan Küçüker, Türkiye’de optisyenlik mesleğinin son durumu hakkında bilgiler vererek sağlık alanının en önemli meslek dallarından olan optisyenlik Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar süre gelen önemli konuları öğrenciler ile paylaştı.

Küçüker konuşmasında, “Optisyenlik ve Eczacılık bölümü hemen hemen her üniversitede mevcut. Bunun sınırlandırılması gerekmektedir. Ben Sağlık Bakanlığı’nda görevli olsam ve atamalardan sorumlu olsam yılda en fazla 400 eczacı ve optisyen atarım. Fakat Türkiye’de her yıl 3 binden fazla eczacı ve optisyen mezun oluyor. Bu iş atama ile de çözülmez. O yüzden sağlık alanının en önemli meslek dallarından olan optisyenlik mesleğinin iş alanlarının daha çok olması gerekmektedir.” İfadelerini kullandı. 

Konuşmasının sonunda Küçüker şunları kaydetti: “Yıllardır eczacılık yaptım konuşmayı doğru düzgün beceremezken yıllar sonra optisyenlik ile alakalı kitap yazdım. 8 yıl cumhuriyet üniversitesinde öğretim görevliliği yaptım. Öğrenci arkadaşlarıma istihdam alanında yapacağım en önemli tavsiyem kendilerini geliştirmeli ve kalifiyeli birer optisyen olarak mezun olmalarıdır. Hem ülkemizin bir adım ileri gitmesi hem de iş alanlarının kısıtlı olmasından dolayı kalifiyeli birer eleman olmak önemli.”

Konferansın bitiminde Doç. Dr. Serkan Akkoyun, Taylan Küçüker’e teşekkür belgesi verdi.
 



Haber Tarihi : 30.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER