3-9 Kasım Organ Bağışı Etkinlikleri Sona Erdi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi ile Sivas Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir alışveriş merkezinde program düzenlendi.

 

Programa Valimiz Salih Ayhan, Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Başhekim yardımcılarımız, akademik ve idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

 

Programda açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle il protokolünün katılımları ile Üniversitemiz ve Hastanemiz içerisinde bir takım etkinlikler düzenledik. Bu hafta boyunca yerleşke ve hastane içerisine kurduğumuz stantlar ile hem vatandaşlarımızı bilgilendirdik hem de organlarını bağışlayan vatandaşlarımızın bilgilerini alarak işleme koyduk. Bugün de alışveriş merkezine stant kurarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ben bu vesile ile organlarını bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Valimiz Salih Ayhan, “Toplumumuzu duyarlı hale getirmek ve bilinçlendirmek çok önemli. Organ bağışı ile bir kişiye hayat veren bir kişi tüm insanlığa hayat vermiş gibidir. Vatandaşlarımız organ bağışı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değil. Bu tür etkinliklerle daha çok vatandaşa ulaşacağımız aşikârdır. Bu vesile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Organlarını bağışlayan vatandaşlar ise bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bir organ demek bir can demek. Bizler organlarımızı bağışladık. Bütün vatandaşlarımızı da organ bağışına davet ediyoruz.” dediler.

 

Program sonunda Valimiz Salih Ayhan, Başhekimiz Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç ve Başhekim Yardımcılarımız organlarını bağışlayan Demiray, Güler, Işık ve Yıldız ailelerine plaket verildi.

 

Etkinlik boyunca öğrenciler ve hastane personeli tarafından vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgiler verdiler.



Haber Tarihi : 11.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER