Dünya Engelliler Günü Özel Programı

Engelliler haftası kapsamında Üniversitemiz, Sivas Belediyesi iş birliği ve Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Sivas Bedensel, Zihinsel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla “Dünya Engelliler Günü” özel programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, engelli dernekleri temsilcileri, engelliler, engelli aileleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede engelliler için yapılan hizmetlere değinerek, "Her insan, eşit olarak doğar. Eşit haklara sahiptir. Herkesin sahip olduğu haklarla birlikte engelli doğanlar da var. Biz, üniversite olarak bu engelli kardeşlerimize yardımcı olmayı baştan beri kendimize görev saydık.” dedi.

 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Sivas halkına teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 haftadır bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla engelli kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu şehirde mutlu olabilmemiz için 'Şehirde yaşayan her bir bireyin sorunu, bizim sorunumuz' demediğimiz sürece 'Onların önündeki engeller, bizim engelimiz' demediğimiz sürece bu şehirde arzulanan hedefe ulaşmamız mümkün değildir." dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından programına geçildi. Programda, ilk olarak bedensel engelliler, şiir dinletisi sundu. Yeşilçam'ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen Sivaslı 90 santimetre boyundaki 'Bitirim Zeki' lakaplı Zeki Keskin ve Sivas Bedensel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçgil, türkü söyledi. Programda, davul ve zurna sesini duymadan ritme uyarak, halay çeken işitme engelliler, büyük beğeni topladı. Öğrencimiz Edanur Işık ve kardeşlerinin Türk Halk müziği ziyafetinden sonra görme engelli öğretmenlerimiz Selman Devecioğlu ile Hayri Yılmaz, bedensel engelli Muhammed Gökkaya ve işitme engelli Mustafa Epik şiir okudular. Şekerspor Kulübü’nün engelli sporcuları Boccia gösterisi yaptı. Belediye Başkanımız Sami Aydın ile Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız da tekerlekli sandalyeye oturarak oyuna iştirak edip farkındalık oluşturdular. 11 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi ve yapılan goalball turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 05.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER