Temel Sağlık Hizmetlerinde Emzirme Sorunları ve Yaklaşımlar Sempozyumu

Sağlık Bakanlığı Laktasyon Derneği ve Üniversitemiz tarafından Temel Sağlık Hizmetlerinde Emzirme Sorunları ve Yaklaşımlar Sempozyumu düzenlendi.
 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa sempozyum onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, sempozyum başkanları Yrd. Doç. Dr. Burcu Yurtsal, Yrd. Doç. Dr. Büşra Cesur, Araştırma Görevlisi Funda Evcili, sempozyuma dışardan katılan öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
 
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Bu gibi faaliyetlerin çokça yapılmasını istiyoruz çünkü üniversiteler bu işleri yapmak durumundalar, halkımızı bilinçlendirmek durumundalar. Anne sütüyle ve emzirmeyle ilgili olarak yapılan bu programın önemli bir program olduğunu biliyorum. Anne sütü dediğimizde edebiyatımızdan ‘ana sütü gibi ak’ ,  ‘anasının ak sütü gibi helal olsun’ ifadeleri kullanılır. Bunlar gerçekten önemli.  Değerli Belediye Başkan Yardımcım da bahsetti, Kur’an-ı Kerim’de de emzirmenin 2 yıl olduğuna dair bir ayet hatırlıyorum. Anne sütü gerçekten önemli. Başka gıdalarla değil de çocukların anne sütüyle beslenmesi gerektiğini biliyoruz. Bu tür programların artması temennisiyle programı hazırlayan Hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise konuşmasında,” Bugünkü konumuz Laktasyon Derneği yani emzirmenin önemi. Dinî kaynaklarımız olan ayet ve hadislerde, inancımızda  emzirmenin önemi çok büyük ve özelikle sağlık açısından çocuğun emzirilmesinin çok önemli olduğunu biliğimiz için özellikle buradayım ve her türlü desteği şu anda verdiğimiz gibi Sivas Belediyesi olarak bundan sonra da vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Bu derneğin faaliyetlerine destek verdikleri için Rektörümüze, Halka Sağlığı Müdürümüze, İl Sağlık Müdürümüze ve özelikle yürütme kuruluna çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Sempozyum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Yurtsal konuşmasında, “Derneğimiz anne sütüyle ilgili daha iyi göstergelere sahip olmamız adına kuruldu ve bu anlamda Türkiye’de profesyonel olarak kurulan ilk dernek ve umarım ilerleyen yıllarda daha iyi bir noktada anne sütüyle ilgili daha iyi başarılara sahip olabileceğiz. Burada sağlık çalışanları ile birlikte ebe, hemşire ve hekimlerle beraber olmakta bizi çok mutlu ediyor. Rektörümüze, Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın’a çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduğundan bu yana desteklerini hiçbir zaman esirgemediler.  Tüm panelistlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından panelistler Temel Sağlık Hizmetlerinde Emzirme Sorunları ve Yaklaşım konularında davetlilere bilgi verdiler.
 



Haber Tarihi : 09.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER