“Âkif’in Dilinden” Adlı Anma Konseri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma programı kapsamında “Akif’in Dilinden” adlı konser düzenlendi.

Program, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonunda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’mızın 101.  kabul yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak adına gerçekleştirilen konserin, solistliğini Öğr. Gör. Serap Duran; şefliğini Öğr. Gör. Hasan Noyan yaptı. Orkestrada ise Üniversitemiz Müzik Bölümü öğrencileri yer aldı.

Anma programına, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı’mızın segâh makamında seslendirilmesiyle açılışı yapılan konserde, çeşitli makamsal ilahi ve marşlarla Mehmet Âkif Ersoy anılarak dinleyicilere duygu dolu anlar yaşatıldı.

Haber Tarihi : 16.03.2022