İlk ve Ortaokul Öğrencilerine “İlk Yardım Eğitimi” Verildi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi İlknur Bilgin ve Ebelik Sınıfı 2. Sınıf öğrencileri tarafından Toki Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan İlk ve Ortaokulu’nda “İlk Yardım” konulu eğitim verildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden 68 kişilik gurup Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan oluşan 12 şubeye ilk yardım eğitimi verdi.

Toplam 220 öğrenciye verilen eğitimlerin konusu ise; okullarda sık görülebilen kazalarda ve yaralanmalarda alınması gereken önlemler oldu.

Eğitim sonrası açıklamada bulunan İlknur Bilgin, “Bölümümüzde verdiğimiz ilk yardım dersinin ardından ilk ve ortaokullarda oluşabilecek kazaları önlemeye yönelik çalışmalar yapmak istedik. Ebelik bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden toplam 68 öğrenci ile katıldığımız bu eğitimlerde toplam 220 öğrenciye ilk yardım eğitimi verdik.” dedi.

Toki Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan ilk ve Ortaokulu Müdürü Bilal Aydın,“Bu eğitimlerle, okulumuzda öğrencilerimizin başına gelebilecek herhangi bir kazada alınması gereken önlemleri öğrencilerimize anlatıldı. Çalışmayı gerçekleştiren İlknur Bilgin’e ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch  VİZYON 58



Haber Tarihi : 17.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER