Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sivas Valiliğinin himayesinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

 

Protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğretmenler, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yüksek lisans yapabilme imkânına, öğrenciler de sosyal, bilimsel ve teknolojik imkânlardan yararlanabilme şansına sahip olacaklar.

 

Sivas Valiliği Ek Bina Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı katıldı.

 

4 yıl önce hayata geçirilen protokolün yeniden güncellenerek bir kez daha yapıldığını ifade eden Vali Salih Ayhan, "Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumları vatandaşa hizmet etmek için vardır. Kurumların enerjilerini, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaşmaları son derece önemli. Üniversite evrensel bilginin kaynağıdır. Orada üretilen bilgilerin hem sahaya hem de şehirdeki kurumlara yol aydınlığı olacağına inanıyorum. Bilgiden istifa de etmek temel felsefemiz olmalı. Bu kapsamda öğretmenlerimizin daha donanımlı ve zamanın ruhuna uygun bir şekilde eğitim metodu verebilmelerini önemsiyoruz. Protokol kapsamında öğrencilerimizin bilimsel düşünme ve davranışlarda estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak, araştırmaya ilişkin, iş birliği geliştirmesine imkân sağlayacağız." dedi.

 

Vali Salih Ayhan konuşmasının devamında, “Protokol ile hizmet içi eğitim, örgün eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, öğrencilerin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesi ve birimlerde bulunan laboratuvarları kullanılması sağlanacaktır. Yine bu protokol kapsamında üniversite sınavına girecek öğrencilerin son sınav provaları, üniversite yerleşkesindeki salonlarda yapılacak; öğrencilerin gerçek bir sınav ortamını tecrübe etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca Üniversite ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa panel, seminer, bilim şenliği, proje, çalıştay, sergi, vb. organizasyonları yapması sağlanacak; üniversitenin bilimsel araştırmalarında okullardan istifade edilebilecektir.” diye konuştu.

 

Bu protokol ile ayrıca Sivas Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerine destek verileceğini anlatan Vali Salih Ayhan, “Üniversitenin atölye ve donanım imkânlarından okullar yararlandırılacak, bilimsel çalışmalarda okul-üniversite işbirliği sağlanacak, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalar, projeler, olimpiyatlar ile öğrencilerde patent/faydalı model, marka, tasarım ve ürün bilinci oluşturulmasına yönelik faaliyetlerde birlikte hareket edilecektir. Protokolün toplam süresinin 5 yıl olması planlanmaktadır.” dedi.

 

Üniversite olarak ülkemizin yarını olan gençlerimize her konuda destek olacağız diyerek konuşmasına başlayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Daha önce uygulanan Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolüne yeniden devam etme kararı aldık. Biz bu protokolden çok memnun kaldık. Öğretmenlerimizin lisansüstü programlara girmesi noktasında belli bir kontenjan açarak onlara yardımcı olacağız. Böylece Milli Eğitim İl Müdürlüğündeki hocalarımızla ortak çalışmalar yapacağız.  Üniversitemizin imkânlarını hem öğrencilere hem de öğretmenlere sunmak için çalışmalara başladık. Eğitim kurumu olarak eğitimcilerimize ve ülkemizin yarını olan gençlerimize her konuda destek olacağız." şeklinde konuştu.

 

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise, “Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenlerimiz ve personelimiz Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yüksek lisanstan faydalanacaklar. Ayrıca TÜBİTAK yarışların da matematik olimpiyatlarda da okullarımız öğretim üyelerinin bilgi ve birikimlerinden istifade edecekler. Bu protokolün hayata geçmesinde Valimiz Salih Ayhan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ederim. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.” dedi.



Haber Tarihi : 12.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER