Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına Yoğun Başvuru


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü ve doktora öğrenci alımı için 770 aday başvurdu.
 
22 ana bilim dalında 37 programa yapılacak alımlar için tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarında il ve il dışından gelen adaylar yazılı sınavda ter döktü.
 
Sınav öncesi açıklamada bulunan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem Pelin Can, “Bu sene lisansüstü eğitimlerine ilgi oldukça yoğundu. 2019 yılında 30 programımıza 343 başvuru yapılmıştı. Bu sene program sayımızda 7 artış oldu. Programdaki artışa paralel olarak bu seneki başvuru sayımız 770’e ulaştı. Yazılı sınavlarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Pandemi nedeni ile pozitif olan adaylarımız sağlık personeli gözetiminde sınava girdiler. Diğer yandan sınava giren öğrencilerimizi HES kodları ile sınava aldık. Adaylar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uydular. Şimdiden başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

 

Sınava giren adaylardan Erdinç Hasoğlu, “Gıda Mühendisliği yüksek lisans sınavına gireceğiz. Heyecanlıyız. Sınava giren arkadaşlara başarılar diliyorum. Akademik kariyer düşünüyorum.” diye konuştu. 

 

Büşranur Okçu ise, “TÜBİTAK projeleri kapsamında çalışmalar yapmıştık. Yüksek lisansta da çalışmalarımı devam ettirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

2020 2021 Güz Yarıyılı Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Sınav Sonuçları İçin TIKLAYINIZ



Haber Tarihi : 05.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER