TPRECD Yanık Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Orta Anadolu Bölge Toplantısı

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı tarafından “Yanık Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar” konulu Orta Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı.

 

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan, 9 Eylül Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Barutçu, İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Gideroğlu, akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneği’nin ulusal katılımlı bölge toplantıları kapsamında, 31 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihlerinde, “Yanık Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar” konulu toplantı, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ev sahipliğinde yapıldı.

 

Multidisipliner tedavi yaklaşımının bir gereklilik olduğu yanık travmasının tüm detaylarıyla ele alındığı bu toplantıda yanık travmasının takip ve rehabilitasyon süreci, cerrahi tedavisi, güncel tedavi yaklaşımları, hemşirelik bakımı detaylı bir şekilde tartışıldı.

 

1984 yılında kurulan Plastik Cerrahi Kliniğinin kurucusu Prof. Dr. Ali Barutçu ve ilk asistan doktorları Dr. Haluk Mıdoğlu ve Dr. Sacit Karademir, tarihten itibaren kliniğimize hizmet etmiş olan Prof. Dr. Ahmet Terzioğlu, Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen, Yrd. Doç. Dr. Mutlu Saydam da toplantıya iştirak ettiler.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin Prof. Dr. Ali Barutçu’ya tüm kitaplarını Sivas Plastik Cerrahi Anabilim Dalına bağışladığı için teşekkürlerini iletirken Plastik Cerrahi Anabilim Dalı dersliğinin Prof. Dr. Ali Barutçu Dersliği olarak değiştirildiği ve kitaplarının da burada sergileneceği bilgisini verdi. Teşekkür plaket takdiminde bulundu.

 

Program dâhilinde katılımcılar, Sivas’ın zenginliklerini daha iyi gözlemleyebilmek adına planlanan sosyal etkinlikler bağlamında tarihi ve kültürel değerlerini ziyaret ettiler.

 

Kongrenin ardından daha büyük kongreler düzenleme planları ile dernek yönetimi ve katılımcılar, Rektörlüğümüz başta olmak üzere Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalına ve Sivas Valiliği’ne teşekkür ettiler.



Haber Tarihi : 09.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER