TRT Akademi İletişim Fakültesinde Atölye Çalışmaları Gerçekleştirdi

TRT Akademi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdi

 

Yayıncılık alanındaki tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaşmayı hedefleyen TRT, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdi. 3 gün süren etkinliklerde öğrencilere kamera, kurgu, ışık ve spikerlik alanlarında atölye eğitimleri verildi.

 

Atölye çalışmaları öncesinde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Kılıç, “TRT Ülkemizin en köklü kurumlarından birisi. TRT’yi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesinde ağırlamak bizlere gurur veriyor. Düzenlenecek atölye çalışmalarında öğrencilerimiz deneyimli usta gazeteci, editör, profesyonel sunuculardan alacakları eğitimle mezun olmadan önce saha tecrübelerini ve bilgilerini daha da artıracaklar. İletişim Fakültesi Dekanlığı olarak TRT ile olan işbirliklerimizi devam ettireceğiz. Bu vesile ile verdikleri destekten ötürü TRT Genel Müdürlüğüne, katılım sağlayan Kutalmış Yiğit, Ayfer Durak, Ahmet Engin, Tolga Akkuş, Elif Buse Özgen ve Hakan Özdemir ile tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

16-17-18 Mart 2022 tarihleri arasında İletişim Fakültesi Konferans Salonu, Televizyon Stüdyosu, Sinema Salonu, Radyo Reji, Radyo Kayıt, Kurgu Atölyesi ve diğer dersliklerde gerçekleştirilen TRT Akademi Atölye çalışmalarında Spiker Ayfer Durak diksiyon ve güzel konuşma, etkili sunum teknikleri, röportaj teknikleri, radyo program çeşitleri ile ilgili bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak İletişim Fakültemizde yayın yapan CuRadyoda canlı yayın gerçekleştirdi.

 

TRT Başteknisyeni Ahmet ENGİN radyo programı montaj uygulamaları ve podcast eğitimleri başta olmak üzere birçok teknik konuda, TRT Medya Eğitim Koordinatörü Kutalmış Yiğit “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” hakkında öğrencileri bilgilendirirken her İletişim Fakültesi öğrencisinin ürettiği içeriklerle yarışmaya katılmasının önemine değindi.

 

TRT Akademi ekibinden Ayfer Durak, Ahmet Engin, Hakan Özdemir, Kutalmış Yiğit ve Tolga Akkuş mesleğe dair deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, öğrenciler de atölye çalışmalarıyla uygulama yapma imkânı buldu.



Haber Tarihi : 22.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER