İlk Operasyonda Kadavradan Nakledilen Böbreklerle Hayata Tutundular

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan organ nakli merkezinde biri 15, diğeri 10 yıldır böbrek nakli bekleyen iki kadın hastaya ilk kez gerçekleştirilen operasyonla böbrek nakledildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, "Bundan 3 ay önce organ nakil merkezimizi açmıştık. Eylül başında iki hastamızı aldık. Onların organ nakilleri yapıldı. Şimdi de nakil olan hastalarımızı taburcu ediyoruz. İki hanım kardeşimiz inşallah bundan sonra sağlıkla hayatlarına devam edecekler. Ben ameliyatlarda görev alan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra organ nakillerinin üniversitemizde başarıyla yapılacağını da görmüş olduk. Merkezimizde karaciğer nakilleri de yapılabilecek. Şu an böbrek nakilleri yapıldı. Bu kardeşlerimiz yıllardır nakil bekliyor ve sürekli diyalize giriyorlardı. Bundan sonra takipleri yine merkezimizde yapılacak. Böylece Üniversitemiz güzel bir merkeze kavuşmuş oldu. Organ nakli bekleyen hastalarımız rahatlıkla gelebilirler. Başka hastanelerde organ nakli yaptıran hastalarımız burada kontrol ve tedavilerini de devam ettirebilirler." dedi.

 

Organ nakli gerçekleştirilen Sevim Evci 10 yıldır diyaliz desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü söyleyerek, "Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyordum ama çok şükür organ nakliyle kurtuldum. Darısı tüm hastaların başına, çok mutluyum. Tüm hocalarıma, hemşirelere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Kent merkezinde yaşayan Kıymet Şanlı da, "1 yıl tedavi gördüm. 16 yıldır böbrek nakli bekliyordum. Çok mutluyum. Nakil oldum. Yeniden can aldım. Tedavi sürecim çok güzel geçti." ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 28.09.2020

AYLARA GÖRE HABERLER