CÜFA Ödüle Doymuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası 9’uncu Kısa Film Festivali’nde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Film Atölyesi (CÜFA) “Ada’m” filmiyle belgesel dalında ödüle layık görüldü.

 

Uluslararası 9. Kısa Film Festivali, Ankara’da yapılan ödül töreni ile sona erdi.

 

219’u Türkiye’den olmak üzere, 4 bin 217 filmin katıldığı yarışmanın gala ve ödül töreni Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve dereceye giren yönetmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO Radyo ve Televizyon Programcılığı Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Turgay Kural’ın yönetmenliğini yaptığı CÜFA yapımı ‘‘Ada’m’’ adlı belgesel sinema filmi ulusal kategoride 215 belgesel sinema filmi geride bırakarak en iyi 4’üncü film ödülünü almaya hak kazandı.

 

Rektör Yıldız’ı Ziyaret Ettiler

 

Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Fatma Biçer ve Öğr. Gör. Kural SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret ederek ödülü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a takdim ettiler.

 

Rektörü Yıldız, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Fatma Biçer ve ödül alan Öğr. Gör. Kural’ı başarısından dolayı tebrik etti.

 

Rektör Yıldız, Sivas’ın tarihi ve coğrafi açıdan çok zengin olduğunu ve bu zenginliğin sanatsal çalışmalarda daha çok yer etmesi gerektiğini söyledi. Turgay Kural’ı başarısından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Gerçekleştirilen çalışmalarla, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin tanınırlığına katkı sağlayan bu başarınızdan dolayı sizi ve Cumhuriyet Üniversitesi Film Atölyesi ekibini tebrik ediyorum.” dedi.

 

Ada’m filmi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmeye devam edecek.



Haber Tarihi : 14.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER