Sağlık Alanında Çalışan Akademisyenlerin Afet Farkındalıklarının Artırılması’na Yönelik Program Başladı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) bünyesinde “TÜBİTAK 2237 A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında “Sağlık Alanında Çalışan Akademisyenlerin Afet Farkındalıklarının Artırılması”na yönelik program başladı.

 

SHMYO Konferans Salonunda yapılan programın açılışına Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Özdemir, program yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hastaoğlu ve akademisyenler katıldı.

 

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, yapmış olduğu açış konuşmasında “Ülkemizde deprem, sel ve orman yangını gibi çok ciddi felaketler olabiliyor. Bu felaketlere karşı farkında olmamız gerekiyor.” dedi.

 

Sonrasında söz alan program yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hastaoğlu “Yapmış olduğumuz bu çalışmayla sağlıkçıları yetiştiren kurumlar olarak sağlık alanında çalışan akademisyenlerin afet farkındalıklarının artırılmasını amaçladık.” şeklinde konuştu.

 

Program konuşmalardan sonra SHMYO Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Sevda Hastaoğlu Örgen tarafından “Doğal Afetler ve Biyoçeşitlilik” konulu ilk sunumla devam etti.

 

Program, üç gün boyunca sürecek.



Haber Tarihi : 07.06.2023

AYLARA GÖRE HABERLER