SCÜ’ye 3 Fakülte, 83 Bölüm Kazandırıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın göreve geldiği 2016 yılından bu yana Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 1 fakülte açıldı, 2 yüksekokul fakülteye dönüştürüldü, 2 fakülte de birleştirildi. 

 

Sivas Meslek Yüksekokulu Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu ise Cumhuriyet Sosyal Bilimler Yüksekokulu ismini aldı. Ayrıca Üniversiteye 83 yeni bölüm ve program kazandırıldı. 

 

Bu kapsamda, Hukuk Fakültesi açılırken, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Fakültesi’ne, Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi birleştirilerek Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü. 


2016 yılında 2, 2017’de 12, 2018’de 55, 2019’da 9 bölüm veya program açılırken 2020-2021 eğitim-öğretim yılında;
 

Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne Şehir ve Bölge Planlama, Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO’ya Adalet, Divriği Nuri Demirağ MYO’ya Elektrik, Raylı Sistemler Makinistliği ile Turizm ve Otel İşletmeciliği,Yıldızeli MYO’ya Sağlık Kurumları İşletmeciliği ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama ön lisans ve lisans bölüm ve programları,

Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programına Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalında,Tezli Yüksek Lisans Programına Sosyal Hizmet ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dallarında,Tezsiz Yüksek Lisans Programına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalında,Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programına Biyoinformatik ve Savunma Sanayi Tek. Ana Bilim Dallarında,Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Programına Eğitim Prog. ve Eğitim ile Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim DallarındaTezsiz Yüksek Lisans Programına Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında,Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora Programına Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında lisansüstü programlarına ilk defa öğrenci alınacak.

 

Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde 9 bin 964 Kontenjan

 

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne YÖK tarafından 9 bin 964 kontenjan ayrıldı. 

 

Ön lisansta 4 bin 675 kontenjan ayrılırken, okul birincilerinin kontenjanı 151 oldu. Lisans öğrencilerinin kontenjanı ise 4 bin 715 olurken, okul birincilerine 143 kontenjan ayrılmış oldu. 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz yıl 87,71’lik bir doluluk oranı yakaladıklarını hatırlatarak, “Sivas tarihî zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ülkemizin güzide şehirlerinden birisi. Ayrıca oldukça güvenli. Üniversitemizi kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerimizin barınma konusunda sıkıntıları yok. KYK’nın 23 bin kontenjanı var. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız doluluk oranını daha da üst sıralara çıkarmak istiyoruz. Öğrencilerimize kaliteli bir eğitimin vermenin yanı sıra onların sosyal, kültürel, sportif ihtiyaçlarını karşılayacak alanlara da sahibiz.” dedi.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin 46 yıllık köklü bir eğitim yuvası olduğunun altını çizen Rektör Yıldız, “18 fakülte, 4 yüksekokul, 14 meslek yüksekokulu ile Üniversitemiz ülkemizin en önemli üniversiteleri arasında yer alıyor. Yerleşkemiz yine ülkemizin en büyük ve en güzel yerleşkelerinden birisi. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikteyiz. Pandemiden dolayı ikinci dönemi uzaktan eğitimle tamamladık. Yüz yüze eğitime hazırız. Fakat uzaktan eğitim yapılmazsa uzaktan eğitim konusunda da çalışmalarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 27.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER