İlahiyat Fakültesinde Ramazan Ayı Boyunca ‘Ramazan Hatim ve Sohbeti’ Programı

İlahiyat Fakültesinde Ramazan Ayı Boyunca ‘Ramazan Hatim ve Sohbeti’ adlı program düzenleniyor.

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle camilerde ibadet edemediğimiz bugünlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Ramazan Ayı boyunca internet üzerinden “Ramazan Hatim ve Sohbeti” isimli program düzenleniyor.

 

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Ramazan ayının İslam alemi için önemine değinerek “Ramazan Ayı, Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının ve daha nice güzel hasletin hepimizi kuşattığı, bu mübarek ay bütün kötü eylemlerden arınmak için de bir fırsattır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu Ramazan Ayı, kardeşlik duygularının had safhaya çıktığı bir ay olarak başkalarına karşı sorumluluklarımızın bilincine daha çok vardığımız bir aydır. Birlikte yaşamanın gereği olarak sadece kendimizi düşünmeden başkalarını da gözeterek yaşamak, onların haklarına saygılı olmak, insani ve İslami görevlerimiz arasında yer alır.“ dedi.

 

Koronavirüs sebebiyle alınan önemlere uymamız gerektiğinden de bahseden Prof. Dr. Yıldız, bu kapsamda İlahiyat Fakültesi öğretim elamanları tarafından hazırlanan program hakkında bilgi vererek “Salgına karşı devletimizin aldığı tedbirlere uymak, temizliğe azami derecede dikkat etmek ve elimizden geldiğince evimizde kalmak durumundayız. Zira kul hakkı, İslam’da önemli bir yere sahiptir. Bu etkinliğimizi de buradan duyurmak istiyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak İlahiyat Fakültemizdeki uzman akademisyenlerimiz tarafından bu aya özel programlar hazırladık. Öğretim üyelerimiz, Ramazan hatmi, bir ayet bir yorum başlıklarından oluşan sohbetler yapacaklar. Bu programlar üniversitemizin youtube kanallarından (https://www.youtube.com/user/cumunivkurumsal kanalında) ve sosyal medya hesaplarından (facebook.com/ - instagram.com/ - twitter.com/cumunivkurumsal) takip edilebilecektir.” dedi.

 

İslam âleminin Ramazan Ayı’nı da kutlayan Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bu vesileyle Ramazan Ayı’nın, ülkemiz, Şehrimiz, Üniversite mensuplarımız ve İslam âlemi için huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyor, bu mübarek ayın her türlü hastalıktan, beladan ve musibetten kurtuluşa ermemize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan’ın koordinesinde İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi’nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimince çekim ve kurguları gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Ömer Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Arslan, Öğr. Gör. Lokman Yılmaz, Öğr. Gör. Mustafa Yücel Şaraldı ve Öğrt. Gör. Abdüssamet Arslan her gün Kuran-ı Kerim’den bir cüz okuyarak bazı ayetlerin de mealini yorumluyorlar.

 

Cüzler her gün Üniversitenin

https://www.youtube.com/user/cumunivkurumsal kanalında saat: 12.00’de yayınlanıyor ve istenildiğinde daha sonra da yine aynı kanal üzerinden takip edilebiliyor.



Haber Tarihi : 24.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER