Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den Rektörümüze Ziyaret

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilimizde ve üniversitemiz genelinde yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti. 

 

Üniversitemizin gelişimi ve daha modern bir yapıya kavuşması için yoğun bir çalışma yürüten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklendiğini ifade ederek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin 80 odasının tefrişatına sundukları katkılardan dolayı Sivas Belediyesine teşekkür etti. 

 

İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kadirşinas halkımızın Üniversitemizde yapılan çalışmalardan, özellikle de hastanede tedavi olduktan sonra gördükleri hizmetten dolayı tamamen iyi niyet ve karşılıksız temiz duygularla yapılan çalışmaları takdir ve desteklemek adına zaman zaman tıbbi laboratuvar malzemesi, kütüphanelere kitap bağışı, çeşme-saat kulesi yaptırılması, öğrencilere iftar yemeği verilmesi gibi birçok konuda yalnız bırakılmadıklarını, Sivas’a hizmet etmek için, bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmek için var olduklarını ve bu hizmeti yerine getirmek için de ilimizdeki tüm kurumlarla birlikte ortak hareket ettiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Daha önceki ziyaretinizde Başhekimimiz yeni Kadın Doğum Çocuk Hastanemiz için sizden talepte bulunmuştu. Bu talebi karşılıksız bırakmayarak 80 adet televizyon, buzdolabı ve kanapeyi dün belediyeden arkadaşlarımız Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemize teslim ettiler. Şahsınıza teşekkür ediyorum. Şehrin üniversiteye sahip çıkması gerektiğini sürekli vurguluyorum. Yıllardır Sivaslı iş adamlarımızı da üniversitemizde bir şeyler yapmaları için teşvik ediyorduk. Sizinle birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizde Bahtiyarlar Gıda’nın 8 odayı döşediğini, Prof. Dr. Havva Tel hanımefendinin yoğun bakım servislerine yatak aldığını ve Sivas Kuyumcular Odası Başkanlığının da katkı sağlandığını bizler biliyoruz. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız sağlık alanında büyük destek veriyorlar. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz son aşamaya geldi. Tefrişat ile ilgili bir sıkıntımız söz konusu değildir. Birkaç test aşaması kaldı. Bakanlık tarafından yapılacak olan oksijen testleri de yapıldığı takdirde hastanemiz hizmete hazır hâle gelmiş olacak. Bu dönemde Numune Hastanesi ile beraber Covid-19 tedavilerinde çalışıyoruz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak doktorlarımız Numune Hastanesi’nde hizmet veriyorlar. Biz de ileride oluşabilecek durumları göz önüne alarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni de ona yönelik hazırlıyoruz. Eğer hasta sayısında bir artış söz konusu olur ise Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizi hizmete almak için biz hazır olduğumuzu ifade ederek ziyaretinizden dolayı şahsınıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Ziyarette konu hakkında açıklama yapan Sivas Belediyesi Başkanı Hilmi Bilgin “Bugün ülkemiz tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla kurum ve kuruluşların işbirliğinde, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlıklarımızın liderliğinde çok etkili bir mücadele veriyoruz. Son dönemde ilimizde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yatırımlar var. ÇAGEM şu anda koronavirüsle mücadelede çok ayrı bir alan oluşturarak büyük bir ihtiyacı gidermiş oldu. Üniversitemiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi tamamlandı. Başka ülkeler maske bulamazken, ülkeler birbirine giden maskelere el koyarken ülkemiz ücretsiz maske dağıtıyor. Sağlık çalışanlarımızın her türlü ihtiyacını görüyor. Biz de yine sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu, şehir ve üniversite işbirliğini göstermek adına Üniversitemize destek olalım dedik. Biz destek olmasak da devletimiz bu hastaneyi en güzel şekilde açar ama biz belediye olarak şu anlayışı inşa etmeye çalışıyoruz: Sivas Belediyesi bu şehri ilgilendiren her alanda az veya çok, kamu kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği yaparak hizmet ediyor. Üniversitemizle şehrimiz arasındaki bu birlikteliği daha da üst noktaya getireceğiz.” dedi.

 

Son olarak hastane müştemilatı hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, ”Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Hastanesinde: 228 normal servis, 25 yoğun bakım yatağı, 18 anne yatağı (oteli), 52 yeni doğan yatağı, 6 doğum yatağı, 11 acil gözlem yatağı bulunmakta olup Üniversitemiz Hastanesi bütçesinden bugüne kadar; Yatak, kanape, buzdolabı, televizyon, koltuk takımları, hasta bekleme koltukları, büro personel odaları, ameliyat masaları, ameliyathane donanımları, doktor-personel oturma grupları, misafir koltukları, bilgisayarlar gibi tefrişat için yaklaşık 5 milyon TL harcandı. Ayrıca şimdiye kadar tıbbi cihaz olarak 10 milyon TL’lik alıma çıkılmış ve bu ürünlerin bir kısmı teslim alınmış, kalan kısmının da önümüzdeki günlerde teslim alınacaktır.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 17.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER