Üniversitemizde Doğal Oyun Hamuru Üretiliyor

İthal edilen oyun hamurlarının sağlık açısından taşıdığı riskten dolayı ailelerin mesafeli yaklaşması nedeniyle bu alanda oluşan güvensizliği gidermek isteyen Üniversitemiz, çalışmalarını sürdürüyor.


Bu bağlamda, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Bayram Koyun öncülüğünde fakülte bünyesinde %100 doğal oyun hamuru üretilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öğr. Gör. Bayram Koyun, “Burada yeni bir oyun hamuru yapma hazırlıklarını yürütüyoruz. Çocuklarımızın kullanabilmesi için doğal bir hamur yaptık. Yaptığımız doğal hamurun içerisinde nişasta, pudra şekeri, yumurta beyazı ve pirinç sirkesi bulunmakta. Çocuklarımızın kimyasal içerikli ürünlere bulaşmaması için biz bu hamuru ürettik. Sağlık açısından risk taşımıyor. Sirkenin temizleyici özelliği olduğu için çocuklarımız oyun hamurunu yanlışlıkla yedikleri zaman herhangi bir zarar görmeyeceklerdir. Çünkü hamurumuzun içerisinde herhangi bir kimyasal madde yoktur.” dedi

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ise, “Bildiğiniz üzere fakültemiz konaklama, yeme, içme, seyahat, turizm rehberliği gibi alanlarda topluma hitap eden eğitim kurumudur. Öncelikli amacımız Türkiye turizminde orta ve uzun vadede profesyonel işletmeciler yetiştirmektir. Bu amacımızın yanı sıra toplumun çeşitli kurumlarına hitap edecek faaliyetlerde de bulunmaktayız. Bu faaliyetlerimiz kapsamında doğal oyun hamurları imal etmeye başladık. Bilindiği üzere 2-8 yaş aralığında çocuklarda oyun oynamak zorunludur. Bu yaş gurubundaki çocuklar su, toprak, çamur gibi materyallerle yaratıcılıklarını kullanarak kendi oyun malzemelerini imal etmektedirler. Biz bugün fakültemiz bünyesinde doğal oyun hamurunun nasıl yapılacağını bu oyun hamurlarıyla ilgili çocukların neler yapabileceğini uygulamalı olarak arkadaşlarımız sizlere anlatacaklardır. Oyun oynama hamuru becerisini çocuklarımıza okul öncesi ana sınıfı öğretmeleri vasıtasıyla kazandırabileceğiz. Biz paydaşlarımızla fakültemiz bünyesinde mesai saatleri dışında hizmet içi eğitim kurslarını açarak okul öncesi öğretmenlerimizi eğitmek istiyoruz. Böylelikle okul öncesi öğretmenlerimiz ve Sivas’ta eğitim alan öğrencilerimizi doğal oyun hamuruyla buluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fakülteyle ilgili bilgi veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Yılmaz, “Bölümümüz yaklaşık beş yıldır aktif olan bir bölüm ve gece gündüz eğitimi olan bir bölümdür. Yaklaşık üç yüz elli öğrencimiz var. Öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerle de destek vermeye çalışıyoruz. Uygulama dersleri kapsamında dört adet uygulama atölyemiz var. Bunlardan biri Unlu mamuller şekerleme ve pastaların yapıldığı hamur hane olarak bahsettiğimiz atölyemiz var. Öğrencilerimiz burada uygulamalı derslerinde aldıkları bilgileri pratiğe döküyorlar. Okulumuz sadece öğrencilerimize destek vermekle yetinmeyecek hem üniversitemize hem de halkımıza destek vermeyi düşünüyoruz çeşitli etkinliklerle. . Unlu mamuller şekerleme ve pastaların yapılacağı hamur hane bünyesinde doğal olarak çocuklara zarar vermeyecek herhangi bir toksin madde içermeyen bir oyun hamuru geliştirdik. Oyun hamuru çalışmalarını burada yaptıktan sonra ülkemiz geneline yaymayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 



Haber Tarihi : 11.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER