Rektör Yıldız KYK Yurdunda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Kadı Burhaneddin Erkek Yurdunda "Benim Yurdum, Benim Üniversitem" konulu söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

 

Söyleşi programına Rektör Yıldız’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Müdürlük personelleri ve öğrenciler katıldı.

 

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Tunç, “Yurtlarımızı gezerek öğrencilerimizin hal hatırlarını soruyoruz, sorunlarını dinliyoruz. Çözmemiz gereken problemler varsa onu yerinde çözmeye gayret ediyoruz. Hep öğrencilerimizin içinde olmaya gayret ettik. Bu sezon itibariyle de ilkini kız yurtlarımızda gerçekleştirdiğimiz toplantımızı genç ofiste yaptık. Mayıs ayı içerisinde de uygun olursak yine hocamla bir buluşma yapmak isteriz.” dedi.

 

Tunç’un ardından söyleşisini gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yıldız “Üniversitemizde 45 bin öğrencimiz var. 80 ayrı ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde misafir öğrencimiz var. Misafir öğrencilerimizin artmasını istiyoruz. Bu yıl 2 binin üzerinde bir kontenjan ayırdık onlar için. Toplam öğrencilerimizin yüzde 10’unun misafir öğrencilerden oluşmasını istiyoruz.” dedi.

 

Öğrenciler mezun olmadan deneyim kazanmalarını hedefleyen sistemler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Rektör Yıldız, “ 7+1 ve 3+1 sistemlerini getirmeye çalışıyoruz. 7+1, dört yıllık fakültelerde okuyan öğrencilerin son sınıfta 1 dönemi tamamen işyerinde geçirmesine deniliyor. Bu sistem bir işyerinde 14 hafta boyunca çalışmayı ve ders notunu işyerinden almayı içeriyor. Bunu önümüzdeki yıl bütün fakülte ve yüksekokullarımızda hayata geçirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Söyleşi Rektör Prof. Dr. Yıldız’ın öğrencilerin soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.
 



Haber Tarihi : 19.04.2022

AYLARA GÖRE HABERLER