Atatürk Türkiye’dir, Türkiye Atatürk’tür

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde Üniversitemizde törenle anıldı. 


Törene Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ünal Kılıç, öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Üniversitemiz yönetimi, akademik ve idari personelimizle öğrencilerimiz Daire Başkanlıkları binası önünden, törenin yapılacağı Kültür Merkezi’ne kadar yürüdüler. 

Kültür Merkezi’ndeki törende ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kutsal vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili belgesel ile Üniversitemiz personeli ile öğrencilerimizin Atatürk hakkındaki duygularını ifade ettikleri kısa filmin izlenmesinin ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlimiz Ahmet Necip Günaydın’ın “Benim Gözümden Atatürk” konulu konferansına geçildi. 

Ahmet Necip Günaydın, Atatürk’ün devlet adamlığının yanı sıra hayatı, kişiliği, yaptığı yeniliklerle ilgili bilgi vererek onun dünya siyasetine ve barışına sunduğu katkılar hakkında bilgi verdi. 

Öğr. Gör. Günaydın Atatürk’ün barışa hizmet ettiğini ifade ederek, “Çok ilginç bir tespit vardır. Atatürk en zayıf olduğu zamanlarda savaşı düşünmüş, en güçlü olduğu zamanlarda ise barışa hizmet etmiştir. Onun sevgisinin ne korunmaya ihtiyacı vardır ne de artırılması için özel bir çaba göstermeye. O âdeta genç nesillerle ömür tazeleyip bizimle yaşamaktadır. Onun tahtı Türk milletinin kalbidir, vicdanıdır, aklıdır. Atatürk Türkiye’dir, Türkiye Atatürk’tür. Onu anlamanın en doğru yolu bilimden güç almak, çalışmak, gaflete düşmemek, Atatürk gibi düşünmek ve onurlu yaşamaktır. Kendimize güvenerek, gücümüzü ne makam ne de mevkilerden almayıp haktan, hukuktan, bilimden ve Atatürk’ten alarak onun mirasına, Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. Her geçen zaman seni daha iyi öğretiyor, hatırlatıyor. Büyük Atam, çağdaşı olan katliamcı devlet adamları lanetle anılırken, yurtta ve dünyada saygıyla anılıyorsun. Örnek gösteriliyorsun. Yüreklerimizde bir bayrak gibi dalgalanıyorsun.” dedi. 

Ataya Saygı Koşusu Düzenlendi

Anma töreninin ardından Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun hazırladığı ve öğrencilerimizin yarıştığı Ata’ya saygı koşusunda kızlar ve erkekler ayrı kategorilerde yarıştılar. 

Yarışmalar sonrasında ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri verdi.

Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1- Abdullah Ramazan Çiçek
2- Cenk Boğazkesen
3- Ömer Colal
4- Utkucan Kırankaya
5- Ziya Tanış
6- Recep Tayyip Ceylan


Kadınlar Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1- Rüveyda Yıldırım
2- Ayşenur Ada
3- Kader Şimşek
4- Edanur Aykan
5- Figen Nacar
6- Gülenay Aygel



Haber Tarihi : 10.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER