Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş’a Onur Ödülü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Okan BOYDAŞ, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen resim yarışmasında Onur Ödülü’ ne layık görüldü.

 

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Boydaş, merkezi Pensilvanya’da bulunan “Colors of Humanity Art Gallery”nin “Red / Kırmızı” konu başlığı ile uluslararası olarak düzenlediği yarışmada Onur Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 

Yarışmaya Beyaz Rusya, Kanada, Hindistan, Almanya, İsrail, İtalya, Litvanya, Moldova, Slovakya, Güney Kore, İspanya, Tayland, Özbekistan, Rusya, İsveç, Türkiye, Ukrayna gibi 17 ülkeden toplamda çeşitli branşlarda binin üzerinde başvuru yapıldı.

 

Bu başvurulardan resim branşında 156 çalışma değerlendirilmeye alınarak, her branşta iki sanatçıya özel “Onur Ödülü” belgelerinin yanı sıra para ödülü de verildi. Değerlendirmede çalışmaların özgünlüğü, yorumlama gücü, teknik yeterlilik gibi kriterler göz önünde bulunduruldu.

 

Yarışmaya Owerwiew / Gözden Çıkmak isimli tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı resimle katıldığın söyleyen Boydaş, “Her kulvarda olduğu gibi sanat alanında da uluslararası arenada boy göstermek önemli. Bu başarıyı kazanmamda desteğini esirgemeyen aileme, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Aksu’ya teşekkür ederim.” dedi.
 



Haber Tarihi : 03.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER