Ödüllü Yönetmenler Öğrencilerimizle Buluştular

Belgesel sinema alanında, ulusal ve uluslararası ödüllere sahip Yönetmen Veysel Akşahin ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Sinema Televizyon öğrencisi Tolunay Tekmek ''Belgesel Sinemada Anlatı ve Yapım Teknikleri '' adlı bir söyleşide öğrencilerimizle buluştular.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Yalman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Program, Akşahin’in ''Hala'' ve Tekmek’in ''Pembe Kimlik'' adlı ödüllü belgesel sinema filmlerinin izlenmesi ile başladı.

 

Belgesel sinema filmlerinin izlenmesinin ardından Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Turgay Kural'ın modaratörlüğünü yaptığı söyleşide, Akşahin belgesel yapım süreci ve teknikleriyle ilgili, Tekmek ise ulusal ve uluslararası belgesel sinema festivallerine katılım süreci hakkında bilgi verdi.

Program, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Yalman'ın Tolunay Tekmek'e, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Fidan Koraltan'ın Veysel Akşahin'e teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 25.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER