Sağlık Eğitimi Materyalleri Sergisi Açıldı

İlköğretim çağındaki çocuklar başta olmak üzere yetişkin kişilere de insan sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Üniversitemiz Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde materyal sergisi açıldı. 
 
Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Tel, Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuran Güler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aynur Otağ, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş ile öğrenciler katıldı. 
 
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, “Sağlığın önemine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerimizin açmış oldukları materyal sergilerinden dolayı öğrencilerimize ve kendilerine katkıda bulunan değerli öğretim üyesi arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 
 
Açılışın ardından sergiyi gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çimen ve beraberindekiler materyaller hakkında öğrencilerden bilgi aldılar. 
 
Daha sonra bir açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, öğrencilerimizle birlikte yetişkin kişilerin sağlık alanında bilinçlenmesinin önemine değinerek bu tür materyallerin önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Çimen, “Sağlıkta bazı gelişmeleri erkenden değil yaşayarak algılıyor ve görebiliyoruz. Burada öğrencilerimiz hijyenik ortam, diş fırçalama alışkanlıkları ve diğer sağlık alanlarında dikkat çekici materyaller geliştirmişler, kendilerini kutluyorum.” dedi. 
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Tel ise materyal sergisi hakkında bilgiler vererek, “Hemşirelik mesleğinin mesleki sorumluluklarından en temel özelliği eğitim- öğretimdir. Hemşireler hastaların âdeta öğretmenleridir. Hemşireler sadece sağlıklı bireylere öğretim yapmaz, bireylerin de hastalıklarıyla uyumlu bir yaşam sürdürmeleri için eğitimler gerçekleştirir. Hedefe ulaşmak içim öğretmek istediğimiz konuyu daha iyi öğretecek materyallere ve kolaylaştırıcılara ihtiyaç vardır.” diyerek sergide emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Sergide emeği geçen öğrenciler ise staj için çıktıklarında ilkokul çağındaki öğrencilerin sağlık alanında bilgilendirilmesine yönelik materyalleri hazırladıklarını ifade ederek, onlara görselliği olan ilgi çekici materyalleri sunduklarını ifade ettiler. 
 



Haber Tarihi : 14.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER