Öğrencilerimizden Köy Okuluna ‘Zekâ Oyunları’ Sınıfı

Üniversitemiz öğrencileri Gürün İlçesinin Göbekören Köyü İlkokulu’na ‘zekâ oyunları’ sınıfı açtı.

 

Açılışa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öner Savaşkan, Gürün Yazyurdu Karakol Komutanı Seçkin Karakurt, Vali Tuncel İlkokulu Müdürü Gökhan Uzunpınar, Köy Muhtarı Mikail Budur, Turizm Fakültesi Okuma Kulübü öğrencileri ile çok sayıda veli katıldı.

 

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Yılmaz’ın danışmanlığında öğrenciler, Göbekören Köyü İlkokulu’na; tangram, mangala, geometri tahtası, satranç, koridor oyunu, surakarta ve blok oyunu materyallerin bulunduğu zekâ oyunları sınıfı oluşturdu.

 

Öğrencilerle sınıfın açılışını gerçekleştiren Yılmaz, "Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çocukların yüzlerini güldürmek için yaptığımız bir etkinlik. Köy okulunda okuyan öğrencilerin yaşantılarına renk katmak istedik." dedi.

 

Köy okulu öğretmeni Gülşah Başkan ise, Yılmaz'a ve öğrencilere teşekkür etti. Zekâ oyunlarının öğrencilerin eğlenerek öğrenmesinde, problem çözme, akıl yürütme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesinde ve sosyalleşmesinde önemli olacağını vurguladı.

 

Sınıfın hayatına renk kattığını söyleyen öğrencilerden Arda Efe Budur da, "Burada satranç, kelime oyunu, mangala gibi eğitici oyunlar oynayacağız. Boş zamanlarımızı arkadaşlarımızla eğlenerek değerlendireceğiz. Bu sınıf bizim için bir ayrıcalık oldu." şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 20.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER