Yabancı Diller Yüksekokulu'nda “Üniversiteli Olmak” Semineri

Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine “Üniversiteli Olmak” adlı seminer düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim görevlisi Sema Biçer tarafından verilen seminer Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi, seminere öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Biçer, “Anı yaşa, anı yakala, yaşamını sıra dışı hâle getir diyoruz, şimdi beden olarak buradasınız; aklınız, zihniniz ve ruhunuzu buraya getirebilirseniz işte anı yaşamış ve kavramış olursunuz. Ama program ne zaman bitecek, başka işlerim vardı, onları nasıl halledeceğim gibi kaygılarla burada durursanız şu anı yaşamınızdan çıkarmış olursunuz.” dedi.

Sorumluluk duygusunun önemine değinen Biçer, “Sorumluluk, kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi demektir. Özgürce yaptığınız her şey karşınıza sorumluluk olarak gelecektir. Eğer sorumlu davranıştan bağımsız oluyorsanız ya yasalarla, ya hocalarınızla, ya arkadaşlarınızla ya da ebeveynlerinizle başınız derde giriyor. Sorumlu davranış doğuştan gelen bir şey değildir, sonradan öğrenilerek kazanılan bir şeydir. Özgür olmak istiyorum, elbette ki özgür olun ama bunu sorumlu davranışla birlikte götürdüğünüz zaman özgürlük anlamlı oluyor. Üniversiteye geldiniz, buradaki koşullarınız hemen hemen eşit arkadaşlar. Koşullar eşit olmasına rağmen herkesin burada alacağı bir birinden farklıdır.” ifadelerini kullandı.

 



Haber Tarihi : 02.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER