Akademik Unvan Değişikliği Programı Düzenlendi

Üniversitemizde Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına atanan öğretim üyelerimiz için program düzenlendi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Taner Çifçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Hakan Yekbaş ve atamaları yapılan akademik personelimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öncelikle hepinizi kutluyorum. Bu proğramın bir yıl içerisinde yedincisini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bunlar yine devam edecek. Sizlerle birlikte Üniversitemiz daha da güç kazanıyor. Yardımcı doçentlerimiz geliyor taze bir kan, doçent oluyorlar, profesör oluyorlar. Artık ilmin en üst seviyesine geliyorlar, daha güzel şeyler üretecekler, bilimsel çalışmalar yapacaklar. Bu da Üniversitemizin başarısını yükseltecek. Sizlerle irtibatta olmak istiyoruz, sizleri dinlemek istiyoruz, sizlerin de bize söylemek isteyeceği şeyler vardır. Biz burada öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir şeyler yapmak istiyoruz. Akademisyenlerimize hep şunu söyledik, bilimsel çalışmalarınızda her zaman yanınızdayız. Ne yapmanız gerekiyorsa lütfen bildirin. Şu ana kadar yaptığımız bu çalışmalarda eksiğimiz olmadı. Buradaki amacımız Cumhuriyet Üniversitesi’nin bir mensubu olduğumuzu, ona sahip çıkmamız gerektiğini hep birlikte göstermek. Ben tekrar hepinizi kutluyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Güzel çalışmalara imza atacağınızı biliyoruz.” dedi.

Görevde yükselen öğretim üyelerinden Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Uygulamalı Psikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Gül Cirhinlioğlu “Ben öncelikle bu organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Mutlu ve mutluluk içerisinde bir üniversite diliyorum. Her şey için teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karademir ise “ Öncelikle bizi Sivas’a kazandıran Alim Hocama çok teşekkür ederim. Sivaslıyım, 14 yıllık bir hekimlik geçmişim var. Cumhuriyet Üniversitemiz Sivas için bir marka. Önce Cumhuriyet Üniversitemiz için sonra Sivasımız için, memleketimize elimizden geleni yapacağız. Çünkü devir ilim ve teknoloji devri. İlim olarak bilim olarak güçlü olan kazanıyor. Bunda sonra Allah’ın izniyle elimizden geleni yapıp devletimize milletimize fedakâr hizmetlerimize sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.

Son olarak konuşan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhami Arseven, “Öğrencilere şunu anlatıyoruz; aslında eğitim bilimde, sanatta kültür olarak edebiyatta her alandaki bilgilerin sonraki kuşaklara aktarılmasını söylüyoruz. Fakat yükseköğretim kademesinin diğer öğretim kademelerinden bir farkının olduğunu da söylüyoruz. Diyoruz ki yükseköğretimde sadece bilgi aktarılmıyor, aynı zamanda bilgi üretiliyor. Eğitime yapılan yatırımlar çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN Profesör, Dr. Aynur ENGİN Profesör, Bülent SARAÇ Profesör, Fatma Gül CİRHİNLİOĞLU Profesör, Ahmet YILMAZ doçent, İsmail ŞALK doçent, Nurullah ÇELİK Yrd. Doçent, Mustafa KARADEMİR Yrd. Doçent, Ayça KÖMÜRLÜOĞLU Yrd. Doçent, İlhami Arseven Yrd. Doçent ünvanlarına yükseldiler.

Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, unvanı değişen öğretim üyelerine belgelerini ve hediyelerini verdi.

 



Haber Tarihi : 03.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER