“Birlikte Daha Aktif” Projesi Hayata Geçti

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Beyaz-Ay Derneği tarafındandüzenlenen “Birlikte Daha Aktif” projesi kapsamında Sivas’ta ikamet eden iki yüz elli civarında engelli vatandaşımız ve ailesi için Hatay’ın Arsus ilçesinde bulunan Ulu Çınar Gençlik Merkezi'nde bir haftalık tatil programı düzenlendi.

Bu kapsamda projeye dâhil olan engelli vatandaşlarımız ve aileleri Hatay’ın Arsus ilçesine, Sivas Kent Meydanından davul zurna eşliğinde uğurlandılar. Uğurlama programına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Beyaz-Ay Derneği Başkanı Tuncay Köse, Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Geçgil ile çok sayıda engelli vatandaşımız ve ailesi katıldı.

Sivas Beyaz-Ay Derneği Başkanı Tuncay Köse ve Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Geçgil, Sivas Valiliğine, Sivas Belediyesine ve Cumhuriyet Üniversitemize sağladıkları katkı ve destekten dolayı teşekkür ettiler.

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı yaptığı açıklamada, “Üniversite olarak biz de engellilerimizin yanındayız. Bu etkinlik Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Üniversitemizin iş birliği ile hazırlandı. Üniversitemizde Engelliler Birimini (CENGEL) Üniversiteyle şehir iş birliğini sağlamak ve Sivas’taki ve üniversitedeki bütün engellilere doğrudan yardımcı olmak amacıyla kurduk. Biz engelli kardeşlerimize bu tür sosyal etkinliklerde destek veriyoruz. Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Yaptığımız bütün projelerde bize destek oluyor ve biz şu anda üniversite ve şehir iş birliğini göstermek açısından bu etkinliğe katkı sunduğumuz için çok mutluyuz, tatile gidecek arkadaşlarımıza iyi tatiller dilerim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da konuşmasında, “Onları gezdirmek, onları eğlendirmek, onlara bir haftalık güzel bir tatil yaptırmak için buradayız. Bizler Valiliğimiz, Belediyemiz Rektörlüğümüzle beraber bu kardeşlerimize yardımcı olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Konuşmaların ardından engelli kardeşlerimiz aileleri ve yakınları tarafından otobüslerle uğurlandılar.

 

 



Haber Tarihi : 25.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER