Eğitim Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavları Başladı

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalına alınacak 70 öğrenciyi belirlemek üzere yetenek sınavı yapıldı.

Resim-İş bölümü için düzenlenen “tek aşamalı ” ve Müzik Eğitimi bölümü için yapılan yetenek sınavına Sivas ve çevre illerden yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Yetenek sınavına giren aday öğrenciler yeteneklerini sergilediler.

Resim yetenek sınavına giren Batuhan Atakan adlı öğrenci, “Tokat Güzel Sanatlar Lisesi’nden geliyorum. Gerek öğretmenlerimizin gerekse okulumuzdan mezun olan eski öğrencilerin yönlendirmesi ile burayı seçtim. Sivas güzel bir memleket. Üniversitesi de güzel bir Üniversite. Yeterli imkânlara sahip. Bu yüzden tercih ettim.” ifadelerini kulandı.

Resim yetenek sınavına giren Pınar Yörenç adlı öğrenci ise “Kayseri’den geliyorum. Cumhuriyet Üniversitesi çok güzel bir üniversite. Buraya gelmek istiyorum, ilk tecrüben burası oldu,” ifadelerini kullandı.

Merva Özçelik ise, “ Sivaslıyım, yetenek sınavına hazırlanıyorum ve kazanmak için buradayım.” dedi.

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalına alınacak 35 öğrenci ise büyük bir heyecan ile mülakata alındılar. Çevre illerden gelen öğrenciler yaptıkları açıklamada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ilk tercihlerimiz arasında severek ve isteyerek geldik” dediler

Öğrencileri sınava getiren aileleri de öğrencilerin heyecanına ortak oldular.



Haber Tarihi : 06.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER