15 Temmuz Demokrasi ve Millî İrade Günü

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî İrade Günü” halkımızın yoğun katılımı ile kutlandı.


İlk olarak Tren Garı önünden Hükûmet Konağı’na kadar “Millî Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Yürüyüşe Valimiz Davut Gül ve eşi Gülden Gül, il protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile birlikte akademik ve idari personelimiz katıldı.


Yürüyüşün ardından Hükûmet Konağı önünde tören gerçekleştirildi. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Aliağa Camisi İmam-Hatibi Kadir Duman Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ardından Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ve Valimiz Davut Gül birer konuşma yaptılar. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü anma törenleri etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde canlı yayında 80 il ile birlikte ilimizde de anma etkinliklerine katılanlara hitap etti.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuzun ikinci sene-i devriyesinde yine meydanlardayız. 2016 yılında 15 Temmuz da buradaydık. Üniversitede ki arkadaşlarımıza mesaj göndererek hepsini meydana çağırmıştık. Sağ olsunlar gelmişlerdi, şimdide yine meydanlardayız. Bundan sonra da yine meydanlarda olacağız. Unutmadık unutturmayacağız.” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Valimiz Gül, 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı’nın babası Ali Kantarcı’ya şehit oğlunun isminin İşitme Engelliler Lisesine verildiği belgeyi takdim etti.


Birlik gecesinde dualar okundu, Devlet Türk Halk Müziği Korosunun ses sanatçıları çeşitli türküler seslendirdi. Okunan selanın ardından gece son buldu. 



Haber Tarihi : 16.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER