782 Eser Arasında İlk 40’a Girdi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Okan Boydaş, Amerika’da yapılan bir yarışmada sergileme aldı.


Light Space & Time isimli sanat galerisinin çevrimiçi olarak yaptığı uluslararası “Open” (No Theme) başlıklı yarışmaya 20 ülkeden 782 eser katılırken, Dr. Öğr. Üyesi Boydaş Bonsai-I isimli çalışmasıyla ilk 40’a girerek sergileme ödülüne layık görüldü.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Boydaş, “Amerika’da çevrimiçi yapılan uluslararası bir sanat yarışmasında Light Space & Time’ın yaptığı yarışmada sergileme aldım. Bu yarışmada 20 ülkeden 782 eser yer aldı. Çeşitli kategorilerde değerlendirilen bu yarışmada ilk 40’a girdim. Bu da benim için çok büyük bir onur oldu. Hem Üniversitemin hem memleketimin hem de bölümümün ismini duyurdum. Bu da benim için çok güzel bir duygu.” diye konuştu.


3 ay önce de bir yarışmada dünya 8’inciliği kazandığını vurgulayan Boydaş, “Geçtiğimiz yıllarda birçok sergiye katıldım. 3 tane kişisel sergim var. Bunlardan 1 tanesi uluslararası, 2 tanesi de ulusal sergidir. 45 tane karma sergiye katıldım ve bunların haricinde birçok ödül elde ettim.” ifadelerini kullandı.


Dr. Öğr. Üyesi Boydaş, “Çalışmalar 2 grup üzerinde değerlendiriliyor. Birisi mekanik yapılar ve figürlerin olduğu diğeri ise bonsai serisini yapmaya çalıştım. Bonsai’nin kendi içerisinde metafor oluşturarak kendi geçmişimle bir bağlantısı var. Ondan dolayı böyle bir yapı var. Çok yakında da bonsaiden oluşan sergiyi kişisel sergi olarak değerlendirmek istiyorum.” dedi.

 



Haber Tarihi : 24.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER