SCÜ’de 2023-2027 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı öncülüğünde ‘2023-2027 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı’ düzenlendi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilimizde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Çalıştayın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Kişiler gibi kurumların da başarısı hedefleri doğrultusunda yaptıkları çalışmalar, bu çalışmaları hangi saikler üzerine bina ettiklerine bağlıdır. Stratejik plan kurumların misyon ve vizyonlarını oluşturmalarında, ölçülebilir hedefler saptamalarında, performanslarını ölçmelerinde ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmalarında önemli bir yere haiz olduğu bir gerçektir. Ayrıca kurumsal refleksimizin hangi alan ve sektörlere yönelmesi gerektiğine de işaret etmektedir. Bunların yanı sıra; şeffaf, hesap verebilir, adil ve eşit yönetim anlayışının birimlerimizde mutlak suretle uygulanmasını ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesini amaçlamaktadır.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasının devamında, “Yukarıda zikrettiğim hedefler ve amaçlar doğrultusunda Üniversitemizin bilimsel, teknolojik, eğitici, sosyal, kültürel, ekonomik, sınaî alanlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda değer üreten üniversite olmak için sürdürdüğümüz çalışmalar ülkemizin büyüme performansının sürdürülebilir olması hem Üniversitemize hem de ülkemiz ve şehrimizin geleceğine katkı sunacağı inancındayım. Yetiştirdiğimiz insan gücünün toplumsal-ekonomik fayda sağlayacak uygulama alanlarına aktarılması ve aynı zamanda bu sürece niteliğin ve kalitenin de artmasını sağlayacaktır. Siz değerli paydaşlarımızın Üniversitemizin Stratejik Planına dâhilinde yapacağı katkılar bizler açısından oldukça kıymetlidir. Stratejik Planının, üniversite-şehir iş birliğinin güçlenmesine, yeni kamu anlayışının gelişimine katkı sunmasını temenni ediyorum. Bu düşüncelerle çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 


Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül ise “Tarih, kültür, sanat ve ilim merkezi olan Sultan Şehir Sivas’ımızda 1974 yılında kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz yarım asırlık geçmişiyle şehrimizin gözbebeği olan kurumlarından birisidir.  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi şehrimizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sunmaktadır. Bu çalıştayın amacına ulaşmasını temenni ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamıza, ekibine ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yapılan konuşmalardan sonra Eğitim Masası;  Tarım Hayvancılık ve Gıda; Çevre, Doğal Miras ve Tabiat Tarihi; Gençlik ve Spor Projeleri; Barınma, Beslenme ve Ulaşım; Sanayi, Ticaret ve Proje; Şehir ve Kültür; Sağlık; Sosyal Projeler; Basın masalarında toplanan çalıştay katılımcıları çalışmalarına başladı.
 



Haber Tarihi : 17.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER