Âşık Veysel Türküleriyle Anıldı

Âşık Veysel,  ölümünün 44. Yıl dönümünde Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu tarafından Kültür Merkezimizde düzenlenen konserle anıldı.

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin seslendirdiği ve Okutman Hasan Noyan Şefliğindeki konsere Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konserin açış konuşmasını yapan Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Âşık Veysel’in ülkemiz için çok önemli bir kişilik olduğunun altını çizerek onun yaşamı ve fikirleriyle insanı önceleyen, duruşuyla örnek olan biri olduğunu söyledi. Dr. Balıkçıoğlu, “Ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeyin, birbirini anlama olduğunu fark ederek sanatını ve yaşamını böyle konumlandırmıştır. Biz de, Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu olarak öncelikle onun ismini yaşatmak adına elimizden geleni yapacağız. Çünkü hepimizin özellikle de gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var. Bizlere düşen onun sözlerini bu kuşaklara aktarmaktır.” dedi.

Dr. Balıkçıoğlu’nun konuşmasının ardından konsere geçildi. Konserde Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım, çiğdem der ki ben âlâyım” gibi türküleri seslendirildi.

İzleyicilerin de türkülere eşlik ettiği konserde zaman zaman duygusal, kimi zaman da coşkulu anlar yaşandı.



Haber Tarihi : 24.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER