Rektörümüz “Narkotik Eğitim Tırı”nı Gezdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı "Narkotik Eğitim Tırı" öğrencilerimize uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Sivas Uyuşturucu ile Mücadele Kurulunca onaylanan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Sivas Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında "Hedef Olma - Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında Narkotik Eğitim Tırı Merkezi Kafeterya önüne kuruldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Narkotik Eğitim Tırı’nı gezdi ve görevli polisler Rektörümüze Tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri, uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda bilgi verdiler.

Rektörümüz Yıldız yaptığı açıklamada, “Uyuşturucu, çağımızın en önemli sorunlarından biri. Uyuşturucu ile mücadele sadece emniyet teşkilatı ile kısıtlı kalmamalı; bizlere de büyük görevler düşüyor. Gençlerimizi bu beladan korumak adına gerekli eğitim çalışmalarını yapmalıyız. Bu doğrultuda Narkotik Eğitim Tırı’nı yerleşkemize davet ettik Çünkü öğrencilerimiz bize emanet.” dedi.

Rektörümüz daha sonra görevli polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Haber Tarihi : 02.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER