Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) açıldı.

Merkezin açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Merkez Müdürü Doç. Dr. Halef Okan Doğan, akademik ve idari personel katıldı.

Sağlık bilimlerinin gelişimiyle biyoteknolojik ürün ve bireyselleştirilmiş ilaçların geliştirilmesi amacına yönelik olarak hayata geçirilen Merkezde transgenik fare laboratuvarı bulunuyor.

Açılışın ardından Rektör Yıldız laboratuvarda incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Bu laboratuvar ile daha önce Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilemeyen başta kanser olmak üzere farklı hastalık modelleri üzerinde çalışma imkânına sahip olduk. Böylece hastalıkların mekanizması ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek ilaç moleküllerinin keşfedilmesinin önü açıldı. Laboratuvarımız çevre illerdeki araştırmacılara da hizmet verme potansiyeline sahiptir.” şeklinde konuştu.

Haber Tarihi : 24.05.2022