Gıda Mühendisliği Bölümü Akreditasyonu Yenilendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, yaptığı başarılı çalışmalar sonucu Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021 yılına kadar akredite edildi.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, akreditasyonun önemine değinerek, “Mühendislik Fakültesi bölümleri daha önceden başlattıkları akreditasyon süreçlerini başarıyla devam ettiriyorlar. Bunlar arasında Çevre ve Makine Mühendisliği Bölümlerimizin normal ve ikinci öğretim programları 2015 ve 2018 yılları arasında akredite olmuşlardı. Gıda Mühendisliği Bölümümüz 2017 yılında başlattığı akreditasyon sürecini 2019 yılına kadar devam ettirdi ve bölüm başkanı sayın hocamın da belirttiği gibi 2021 yılı Eylül ayı sonuna kadar akreditasyona devam ediyoruz. Bu, bizi çok gururlandırdı, çok sevindirdi. Öğrenciler için akreditasyonun önemine vurgu yapmak isterim. En yalın tanımıyla akreditasyon, diploma tanınırlığı demek, uluslararası düzeyde ve şu anda bizi akredite eden MÜDEK Kurulu aynı zamanda dünyadaki en geniş akreditasyon kuruluna bağlı olduğu için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, dünyanın tüm ülkelerinde geçerli ve tanınır bir diplomaya sahip olacaklar. Oldukça yüksek olan bir eğitim standardı ile mezun olduklarını göstermiş olacaklar. Bu şekilde dünyanın birçok ülkesinde ve özellikle gelişmiş ülkelerde çalışma olanağı bulabilecekler. Lisansüstü eğitim almak istediklerinde de diplomaları, akreditasyon belgeleri ve diploma ekleriyle birlikte bu programlara katılmaları oldukça kolay olacak. Bundan dolayı ben, Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Nursel Develi Işıklı nezdinde tüm öğretim üyelerini tebrik eder ve kutlarım.” diye konuştu.

 

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nursel Develi Işıklı, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Mühendisliği olarak akreditasyon çalışmalarımıza 2016 yılında başlamıştık. 2017 yılında akreditasyon noktasında ilk değerlendirmeye alınmıştık ve sonucunda 2017 ve 2019 yılları arasında akreditasyonumuzu alarak akredite olduk. MÜDEK akreditasyonu belli dönemlerde belli aralıklarla yürütülen bir süreç. 2019 yılında ikinci bir değerlendirmeye daha girdik. Yapılan genel değerlendirmede 2020 Eylülüne kadar akredite olmuştuk. Yapılan son değerlendirme sonucu Gıda Mühendisliği Bölümü, 30 Eylül 2021’e kadar hem normal hem de ikinci eğitim programları olarak akredite edildi. Akreditasyon gerçekten çok önemli bir şeydir. Özellikle de öğrenciler açısından son derece önemlidir. Her şeyden önce bizim vermiş olduğumuz gıda mühendisliği eğitiminin uluslararası boyutta yeterliliğini gösteren bir belgedir. Bu nokta da bir örnek verecek olursam yakında Avusturalya’ya çalışmak için gitmek isteyen öğrencilerimizden birisinden illaki akreditasyonu olan bir bölümden mezun olması şartı aranıyor. Onun için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak akreditasyonumuzun olması çok önemlidir.” dedi.

 

MÜDEK Nedir?

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.


 



Haber Tarihi : 11.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER