Hekimler Çanakkale Şehitlerini Andılar

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemur tarafından 14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programları çerçevesinde doğa yürüyüşü programı düzenlendi. 


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı yürüyüşe, Herkes İçin Spor Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal, Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Hasdemir ve CÜSDAT (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dağcılık Topluluğu) destek verdi.

Ortopedi alanında yaptığı başarılı çalışmalar kadar sosyal ve sportif etkinliklere önem ve katkı veren Doç. Dr. Zekeriya Öztemur’un öncülüğünde yapılan doğa yürüyüşünde 70’i Tıp Fakültesi öğrencisi olan yaklaşık 100 kişi katılarak Çanakkale Şehitlerini andılar.

Kamp alanında geleneksel yarışmalarda mendil kapmaca, halat çekme gibi etkinlikler hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, “104 yıl önce emperyalist devletlerin büyük umutlarla geldiği ve Türk askerinin üstün başarıları ile büyük bir hüzün ile geri döndükleri Çanakkale Muharebelerinde şehit olan dedelerimizi anmak ve yapılan bu fedakârlıkların hâlâ unutulmadığı ve unutulmayacağını göstermek için Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ile birlikte bu etkinliği düzenledik.  İçinde bulunduğumuz 14 Mart Tıp Bayramı'nın kutlanmasına vesile olan Tıbbiyeli Hikmet’in vârisleri hekimler yurdumuz için verilen emekleri, vatan evlatlarının bizlerin yurdunu savunmak için verdiği canları unutamayız. Programa katılan, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
 



Haber Tarihi : 21.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER