Anadolu Üniversiteleri Birliği 1. İstişare Toplantısı Yapıldı

 

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi koordinesinde oluşturulan Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin ilk toplantısı, 9 üniversite rektörünün katılımıyla Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirdi.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da çevrim içi olarak iştirak ettiği toplantıya Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ katıldı.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul açılış konuşmasında: “Üniversitelerin illerinde ve bölgelerinde daha aktif şekilde ön açacak çalışmalar yapabilmesi ve problemlerin birlikte çözümü konusunda tecrübe paylaşımı içinde hareket etmesi bakımından böyle bir birlik kırmayı uygun gördük. Daha iyi yönetim ve eğitim sistemleri oluşturulması, ortak altyapı kullanımı ve kurulumu, sorunlara ortak çözümler üretmeyi hedeflediğimiz bu Birliğin oluşumuna katılan bütün Rektör hocalarımız da bu çalışmaya olumlu baktılar ve destek verdiler. Pandemi öncesinde ön görüşmelerimizi başlatmış ve fikir birliğine varmıştık. Ama pandemi sebebiyle bir türlü bir araya gelemedik. Bugün de böyle bir program organize ederek fikir alışverişinde bulunmak için ilk adımı attık. Aramıza katıldığınız, şeref verdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi. Daha sonra; Toplantıya katılan tüm üniversite rektörleri sırasıyla söz alarak Anadolu Üniversiteleri Birliği hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

 

Rektörlerin konuşmalarının ardından bir değerlendirme yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: “Uzun bir yolu birlikte yürüyoruz. Hepimizin varlık sebebi hiç şüphe yok ki öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim hizmeti almaları noktasında tüm üniversitelerimiz aynı amaca hizmet etmek durumundadır. 9 üniversitemizin imkânlarını ortak kullanmak ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Anadolu Üniversiteleri Birliği çatısı altında bir araya gelmeleri memnuniyet vericidir. Toplantının birlik üyesi üniversitelerimiz açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

 

Toplantı, daha önceden belirlenen gündem maddeleri çerçevesinde devam etti. Bu kapsamda “Anadolu Üniversiteleri Birliği Kurulmasına İlişkin Üniversiteler Arasındaki Mutabakat Zaptı” ve “Anadolu Üniversiteleri Birliği Protokolü” belgeleri hazırlanarak imza altına alınacak.

 

Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel sosyo-ekonomik kalkınma, üniversite-sanayi işbirliği gibi diğer alanlarda ortak çalışmalar yapmak üzere faaliyetler gerçekleştireceği belirtildi.

 

Birlik üyesi üniversitelerden oluşturulacak çalışma grupları, en kısa zamanda birlikte çalışma ve birlikte başarma zeminini oluşturmak için bir araya gelecekler.

 

Toplantının ardından rektörler SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın misafiri oldular. Rektörlük makamında bir süre sohbet eden rektörler yerleşkeyi gezdiler.

 

2020 yılında hizmete açılan Hasbahçe Göletini ziyaret eden rektörler, göletin içerisinde yer alan eski Sivas surlarının içindeki Mini Sivas’da sergilenen eserleri incelediler.

 

 



Haber Tarihi : 26.05.2021

AYLARA GÖRE HABERLER